Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Semilech se budou konat druhé Krajské dožínkové slavnosti

  • 04. 09. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:971|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj ve spolupráci s Regionální agrární radou Libereckého kraje a s městem Semily pořádají tuto sobotu, tedy 6. 9. 2003, již druhé Krajské dožínkové slavnosti Libereckého kraje. Prvními krajskými dožínkami, které se konaly ve Frýdlantu v Čechách, Liberecký kraj navázal na tradici pořádání těchto slavností, a to pokaždé v jiném městě Libereckého kraje. Na sobotu je v Semilech připraven bohatý program. Od devíti hodin ráno bude možno navštívit  Staročeský jarmark a o hodinu později přijdou na řadu slavnostní průvod a předání dožínkového věnce hejtmanovi Libereckého kraje Pavlu Pavlíkovi. Poté  vystoupí pořadatelé a významní hosté se svými proslovy k slavnostnímu zahájení. Na jedenáctou hodinu je pak naplánována Dožínková mše. Pořadatelé nezapomněli ani na děti, pro které  jsou připraveny kolotoče, houpačky a dětský zookoutek. Nebude chybět ani pravá dožínková veselice. O hudbu se postarají Semilská dvanáctka, Rebel, Národopisný soubor Horal, Krkonošská dechovka nebo kapela Naboso. Podle Radima Ziky, člena rady kraje pro zemědělství a životní prostředí, má tato akce napomoci soudržnosti nejen zemědělských, potravinářských, lesnických subjektů, ale i občanů v budování nového Libereckého kraje s důrazem na hrdost k tomuto kraji. Je to také  poděkování za jejich celoroční práci.„Rovněž je to příležitost  k setkávání se zahraničními partnery, ale i s těmi, s nimiž má Liberecký kraj navázány partnerské vztahy. Krajské dožínky se stávají tradičním setkáním obyvatel Libereckého kraje u příležitosti významného dne ukončení sklizně a bilancování výsledků práce na všech úrovních Libereckého kraje“, uzavřel Zika.     

Linda Futerová
tisková mluvčí
Krajský úřad Libereckého kraje
485 226 302
724 030 320
linda.futerova@kraj-lbc.cz                                                                                                

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky