Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Petr Čvančara z České Lípy vybojoval bronz na speciální olympiádě v Los Angeles

05. 08. 2015

Mimořádný sportovní úspěch zaznamenal na Special olympic World Games 2015 v Los Angeles českolipský sportovec Petr Čvančara. V atletické disciplíně vrchu koulí vybojoval skvělou bronzovou medaili. Handicapovaný sportovec, který je klientem Denní a pobytové sociální služby (DPSS) v České Lípě, měřil své síly se světovou konkurencí na olympijských hrách na přelomu července a srpna letošního roku.

Svým vrhem čtyřkilovou koulí, dlouhým 7,58 metrů, vybojoval skvělé 3. místo. Celý náš tým pracovníků i kolektiv uživatelů naší služby mu moc gratuluje,“ shrnula ředitelka DPSS Ilona Hummelová.

Radost z úspěchu českolipského sportovce neskrývá ani náměstkyně hejtmana pro sociální věci Lenka Kadlecová: „Bronzová medaile Petra Čvančary je mimořádným úspěchem také pro naše zařízení, všechny moc potěšil a i já se přidávám s velkou gratulací.“

Petr Čvančara jel na speciální olympiádu do Los Angeles v týmu Českého hnutí speciálních olympiád, které vyslalo do Ameriky celkem 67 sportovců. Olympiáda je nejvýznamnější sportovní událostí světa pro handicapované sportovce a záštitu nad ní převzali prezident USA Barack Obama a jeho manželka Michelle Obamová, starosta Los Angeles Eric Garcetti a kalifornský guvernér Jerry Brown. Michelle Obamová osobně hry také zahájila. O cenné kovy bojovalo ve dnech od 25.7. do 2.8. 2015 na 7 tisíc sportovců ze 170 zemí světa.  

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215