Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberec má dobíjecí stanici pro elektromobily. Najdete ji v iQLANDII.

25. 05. 2016

V areálu libereckého science centra iQLANDIA lze nově i dobít elektromobil. Dobíjecí stanici mohou využívat všichni majitelé aut na elektřinu vždy v rámci otevírací doby centra. Její výhodou je, že není potřeba dobíjecí karta, stačí stáhnout mobilní aplikaci a jde se nabíjet.

Žádná dobíjecí karta, čip, či smlouva s provozovatelem. Vše se odehrává v mobilní aplikaci dostupné pro iPhony a telefony s Androidem. Samotná dobíjecí stanice je koncipovaná jako dvoukanálová, nabízí tedy dvojnásobnou kapacitu než většina ostatních řešení.

„Dobíjecí stanice je přesně tou inovací, které v iQLANDII představujeme. Elektromobily jsou budoucností a tento systém to celé opět posunuje o kousek blíž obyčejnému spotřebiteli,“ okomentoval novinku ředitel iQLANDIE Pavel Coufal.

Dobíjecí sloupek najdete v areálu iQLANDIE na parkovišti vedle venkovní expozice Vodní svět. Má výkon 44 kW a konektory jsou kompatibilní s drtivou většinou elektromobilů. Nabít si je zde mohou jejich majitelé v otevírací době centra, za parkování navíc nemusí nic platit.

Podobné projekty podporuje také Liberecký kraj, který spolupracuje i s iQLANDIÍ. „Liberecký kraj už více než rok využívá čistou energii díky elektromobilu Nissan LEAF. Podporujeme bezuhlíkové technologie, které šetří nejen krajské finance, ale zejména životní prostředí," říká náměstek hejtmana Marek Pieter a bývalý starosta města Desná, ve kterém byla již v roce 2007 vybudována první dobíjecí stanice v kraji.

 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215