Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Českolipská nemocnice: Kolektivní vyjednávání má výsledek

03. 03. 2017

Zaměstnanci Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa mají pro rok 2017 vyšší mzdy. Platí pro ně nové mzdové tabulky, které navyšují ty původní o 6,5% s tím, že zbylá 3,5 % budou doplacena v měsíci listopadu letošního roku. Domluvili se na tom včera zástupci čtyř odborových organizací nemocnice a její management s tím, že navýšení bude vyplaceno zpětně od ledna letošního roku.

Domluvu okomentovala členka dozorčí rady nemocnice Ing. Jitka Volfová, která je zároveň statutární náměstkyní hejtmana Libereckého kraje pověřená řízením rezortu ekonomiky „Ze své pozice si uvědomuji, že dovést kolektivní vyjednávání do zdárného konce je každoročně pro všechny strany náročnou etapou. Proto pozitivně vnímám snahu managementu o vzájemnou domluvu v oblasti personálních otázek a tím přispívat ke stabilizaci celé společnosti.“ Předseda představenstva Ing. Pavel Marek potvrzuje, že kolektivní vyjednávání pro letošní rok navíc komplikovala ne zcela příznivá ekonomická situace nemocnice, která vyplývá z hospodaření loňského roku. „Přesto jsem rád, že jsme ve finále mohli reflektovat celostátní dohody ohledně zvyšování mezd ve zdravotnictví a odborovým organizacím za vyjednávání děkuji,“ doplnil Ing. Pavel Marek.

I v roce 2017 je dále pokračováno ve vyplácení pravidelných motivačních odměn zdravotníkům v intervalu jednou měsíčně. Každý primář jednotlivého oddělení nemocnice rozděluje předem stanovený obnos peněz mezi své lékaře, každá vrchní sestra mezi svůj zdravotnický personál.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa má pro své zaměstnance také řadu benefitů. Jedná se například o týden dovolené navíc, zvýhodněné stravování, nákupy v nemocniční lékárně nebo v Centru zdraví, Sodexo passy, náborové příspěvky, výhodné mobilní tarify i pro rodinné příslušníky, věrnostní odměny nebo finanční pomoc v tíživých životních situacích. Nemocnice se v neposlední řadě soustředí rovněž na výraznou podporu lékařů při jejich vzdělávání a prohlubování kvalifikace. 

TZ: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, Kateřina Amrichová, mobil: 702 185 594 

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624