Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Ještě měsíc může veřejnost navrhovat kandidáty na Pocty hejtmana

31. 05. 2016

Až do konce června přijímá Liberecký kraj nominace na udělení Pocty hejtmana. Ocenění mohou získat výjimečné osoby, které svým celoživotním dílem nebo významným skutkem obohatily Liberecký kraj. Osobnosti budou vyhlášeny při slavnostním večeru 28. září 2016.

Udělení Pocta hejtmana je nejen poděkováním lidem, kteří se zasloužili o rozvoj a dobré jméno Libereckého kraje, ale i připomenutím mimořádných nebo hrdinských činů. „Rád bych, aby se naši občané do návrhů zapojili a takové výjimečné osobnosti nominovali. Pokud je tedy ve vašem okolí někdo, kdo si podle vašeho názoru zaslouží být oceněn za celoživotní práci, přínos našemu kraji či mimořádnou, třeba sportovní reprezentaci, zašlete nám prosím návrh,“ vyzývá hejtman Libereckého kraje Martin Půta s tím, že v letošním roce mohou sami občané do nominací zasáhnout již počtvrté.

Podrobné informace včetně formuláře, který je třeba vyplnit, jsou zveřejněné na webových stránkách: http://kancelar-hejtmana.kraj-lbc.cz/poradane-akce/pocty-hejtmana-libereckeho-kraje-2014/pocta-hejtmana-libereckeho-kraje-2016-informace-k-nominaci-osobnosti.

Všechny správně podané návrhy budou předloženy pracovní skupině složené jak z některých již oceněných osobností, tak ze zástupců kulturního a politického života v Libereckém kraji. Ta následně z nominovaných vybere osobnosti, které hejtman Libereckého kraje v září ocení.

Od roku 2006, kdy byly Pocty hejtmana udělovány poprvé, získalo ocenění 60 osobností. 

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624