Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj vyhlásil soutěž o nejlepší knihovnu

20. 07. 2016

Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci podruhé vyhlašují soutěž „Nejlepší knihovna v Libereckém kraji“. Tato cena je udělována jednou za dva roky a knihovnám vyjadřuje uznání za činnost a zásluhy o rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb a o celkový rozvoj kulturního života v obci nebo ve městě. Titul získají celkem čtyři nejlepší knihovny.

Pověřené knihovny v jednotlivých okresech (Městská knihovna Česká Lípa, Městská knihovna Jablonec nad Nisou, Městská knihovna Semily a Krajská vědecká knihovna v Liberci) předloží hodnotící komisi tři návrhy. Ta podle stanovených kritérií vybere z každého regionu jednu nejlepší. Oceněné knihovny získají diplom a finanční odměnu ve výši 10.000 Kč. Předání se uskuteční koncem roku při příležitosti setkání knihovníků Krajské vědecké knihovně v Liberci.

V roce 2014 titul nejlepší knihovna získaly Místní knihovna v Novinách pod Ralskem, Obecní knihovna Plavy, Místní knihovna Bílý Kostel Nad Nisou a Městská knihovna Lomnice nad Popelkou.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624