Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská knihovna chystá rekonstrukci hudebního oddělení

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 23. 01. 2017 13:14
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Na necelý měsíc se v pondělí 30. ledna uzavře hudební oddělení Krajské vědecké knihovny v Liberci. Své návštěvníky znovu přivítá v pondělí 20. února, kdy se mohou těšit na nově zrekonstruované prostory a vylepšenou programovou náplň.

Vypůjčené dokumenty z hudební knihovny mohou klienti knihovny vracet v ostatních odděleních a rezervované dokumenty lze vyzvedávat v oddělení pro děti a mládež.

 „Čtenářům se omlouváme za vzniklé komplikace, ale věříme, že nové prostory ocení. Stávající vzhled oddělení budeme měnit podle současných požadavků. V nově pojatém hudebním oddělení bude umístěno menší množství zvukových dokumentů. Ty nepůjčované se v poslední době přesouvaly do skladu, interiér bude tím pádem i jinak uspořádaný,“ vysvětluje vedoucí oboru služeb Dana Petrýdesová. Cílem je vytvořit příjemný prostor, který nebude sloužit pouze jako půjčovna dokumentů, ale nabídne celou řadu dalších aktivit. „Jednou z nich bude půjčování společenských her, kterých jsme nakoupili celkem 90 kusů a budou si je moci půjčovat jak děti, tak i dospělí. Těšíme se na konání různých akcí a workshopů pro školy i veřejnost,“ doplnila Petrýdesová.

V současné době nově probíhají v dopoledních hodinách hudební pořady pro základní školy, dále workshopy muzikoterapie, v odpoledních hodinách pokračují Vrátka k muzice. Do budoucna knihovna plánuje rozšířit nabídku o další vzdělávací a volnočasové aktivity. Nové uspořádání nabídne rozsáhlejší možnosti vzájemného setkávání se a relaxace, než tomu bylo dosud.

TZ KVKLI

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky