Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Mistrovství žáků a dorostu se zrakovým postižením v plavání vládla přátelská soutěživá atmosféra

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 10. 2016 15:02
  • Školství

Sdílet článek

Mistrovství ČR žáků a dorostenců se zrakovým postižením v plavání již třetím rokem uspořádalo Speciálněpedagogické centrum pro zrakově postižené, které je součástí ZŠ a MŠ při nemocnici v Liberci. Závody se uskutečnily v sobotu 15. října v jabloneckém plaveckém bazénu a tradičně je po celou dobu doprovázela příjemná a přátelská atmosféra.

Oblíbenou sportovní akci zaštítila krajská radní pro školství Alena Losová. Šampionát se uskutečnil za finanční podpory Libereckého kraje a Českého svazu zrakově postižených sportovců.

Své výkony si v disciplínách 25m volný způsob, prsa, znak a 50m volný způsob a prsa porovnalo 41 plavců, z toho 12 dorostenců. Soutěže se zúčastnili především žáci škol pro zrakově postižené a zrakově postižení studenti středních škol napříč Českou republikou. Všechny potěšila i účast libereckých plavců, kteří navštěvují běžné školy v Libereckém kraji a svými výkony patřili často mezi nejlepší.

Nejvšestrannějším plavcem v kategorii žáků se stal nevidomý David Kratochvíl, žák 3. ročníku ZŠ v Litvínově, a Alžběta Oklamčáková, žákyně 4. ročníku ZŠ v Jablonci nad Nisou. V kategorii dorostu pak Martin Jozífek (Turnov) a Eva Lesová (Opava). V soutěži štafet potěšilo vítězství dorostenecké štafety, složené především z domácích plavců (Lukáš Feifer, Jakub Raše, Martin Jozífek).

Povzbudit závodníky a předat diplomy přijel se svým trenérem pan Miroslav Smrčka, nevidomý plavec, účastník letošních paralympijských her v Rio de Janeiru.

„Děkujeme všem, kteří celou akci podpořili ať už finančně nebo přímo při závodech. Zvláštní poděkování patří Plavecké škole v Jablonci nad Nisou, hlavní rozhodčí paní Jitce Marxové, doprovodu výprav -  pedagogům a rodičům závodníků. A zúčastněným mladým sportovcům přejeme hodně dalších, nejen sportovních úspěchů,“ říká Renata Paříková, vedoucí SPC pro ZP a ředitelka závodu.

TZ: Základní škola a Mateřská škola při nemocnici, Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky