Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Top odpovědnou malou firmou roku je zemědělsko-potravinářská společnost ZOD Brniště z okresu Česká Lípa

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 10. 2016 15:33

Sdílet článek

ZOD Brniště a.s. získala prestižní ocenění za odpovědné podnikání a dlouhodobý přínos k rozvoji regionu Podralsko.

Cena za nejlepší strategii roku v kategorii TOP Odpovědná malá firma, byla 19. října na galavečeru v pražské La Fabrice udělena společnosti ZOD Brniště a.s. z okresu Česká Lípa.

13. ročník ceny TOP Odpovědná firma již tradičně uspořádala odborná nezávislá platforma Byznys pro společnost. Nezávislí porotci letos vybírali z více než 100 strategií a projektů v oblasti trvale udržitelného a odpovědného podnikání od zhruba 70 přihlášených firem.

Slavnostního předání cen se zúčastnil ministr financí Andrej Babiš, místopředseda PSP ČR Petr Gazdík, Zdeněk Čech ze Zastoupení Evropské komise v České republice, Simeone Zikmundová, náměstkyně pro řízení sekce ekonomicko-provozní MMR, náměstek ministra průmyslu pro sekci podnikání, digitální ekonomiky a ochrany spotřebitele Karel Novotný, Jan Záluský – vedoucí redakce speciálních projektů Economia a další představitelé nejvýznamnějších tuzemských podniků.

„Přispět k místnímu rozvoji bylo a bude součástí naší dlouhodobé strategie. Hodně věcí se nám již povedlo,“ říká Petr Kubíček, předseda představenstva. „Byli jsme v kraji první firma, která zavedla soukromé stipendium. Poskytujeme zázemí a podporu místním spolkům, v  Ekocentru Brniště máme ekokroužek, vedeme vzdělávací programy pro školy a řadu akcí pro místní komunitu.“

„Pořádáme Brništský půlmaraton, Festival Jurt, Dožínky Brniště a řadu dalších akcí“, pokračuje. „Co do jejich návštěvnosti již začínáme překračovat hranice kraje. Ostatně, přijďte se přesvědčit 12. listopadu, kdy se uskuteční Svatomartinský jarmark, krůtí hody a festival řemesel. Všechny srdečně zveme.“

Tomáš Vilím, představitel Podralského nadačního fondu ZOD, k tomu dodává: „Úžasné na tom je, že se spontánně zapojují naši zaměstnanci a místní komunita v Brništi. Roste počet dobrovolníků, přidávají se místní firmy, lidé přicházejí s novými nápady. To považujeme to za nejlepší měřítko naší práce a velice nás to povzbuzuje.“

TZ a foto: ZOD Brniště

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky