Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Trojském zámku byla udělena významná ocenění, hejtman obdržel Čestnou medaili

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 10. 2016 15:08

Sdílet článek

V úterý 25. října 2016 byly v prostorách Trojského zámku v Praze slavnostně předány služební medaile a plakety Hasičského záchranného sboru České republiky. Mezi 117 oceněnými byli kromě stávajících a bývalých příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR také zástupci obcí, měst i krajů, ostatních složek integrovaného záchranného systému nebo úzce spolupracujících společností. Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba udělil medaile Za zásluhy o bezpečnost, Čestné medaile, Za věrnost I. stupně a Plakety.

Čestnou medaili z rukou genmjr. Ing. Drahoslava Ryby obdržel hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který téměř 15 let aktivně působí v komunální politice. Medaile je oceněním za významnou, úspěšnou a dlouholetou spolupráci s Hasičským záchranným sborem České republiky na úseku požární ochrany, integrovaného záchranného systému, krizového řízení a ochrany obyvatelstva.

Za dlouhodobé obětavé a příkladné pracovní úsilí a osobní iniciativu, za zásluhy o rozvoj požární bezpečnosti, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva a spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje byl medailí Za zásluhy o bezpečnost oceněn také Ing. Tomáš Hocke, starosta Turnova.

Medaile HZS ČR Za zásluhy o bezpečnost náleží také Mgr. Romaně Žatecké, starostce České Lípy, která významným způsobem dlouhodobě prezentuje a propaguje spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje, zejména pak s jeho Územním odborem Česká Lípa.

Medaile byla slavnostně předána i Ing. Jiřině Brychcí, která vykonává funkci starostky Okresního sdružení hasičů ČMS v Jablonci nad Nisou a zastává i funkci náměstkyně starostky Krajského sdružení hasičů a je členkou výkonného výboru Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Práce u dobrovolných hasičů se jí stala celoživotní náplní a provází ji od mládí.

Medailí Za věrnost I. stupně, která je udělována za příkladného plnění služebních povinností příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR v délce 30 let, byl oceněn nstržm. Zdeněk Schneider. Ten je příslušníkem HZS ČR od roku 1985, kdy zahájil svou kariéru hasiče u HZS hl. m. Prahy, tehdy ještě u Veřejného útvaru sboru požární ochrany. V červnu 1993 nastoupil k HZS Ústeckého kraje, od ledna 2010 je příslušníkem HZS Libereckého kraje a slouží na stanici v Raspenavě.

 

Foto: GŘ HZS ČR, František Špaček

Autor TZ: HZS LK, por. Mgr. Zdenka Štrauchová

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky