Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

„Bižuterní“ turistiku v Jablonci podpoří nový leták s mapkou

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 10. 01. 2017 11:28
  • Sociální

Sdílet článek

Skleněné korálky, lustry nebo vánoční ozdoby s velkým podílem ruční práce – to je pro turisty magnet, který je táhne do Jablonce nad Nisou. Málokteré město se totiž může pochlubit tak velkým počtem prodejen se sklem a originální bižuterií. Pro lepší orientaci vydává turistické infocentrum specializovaný leták s mapkou a sortimentem obchodů. Právě nyní je k dostání zdarma nové aktualizované 4. vydání.

„Kde nakoupit v Jablonci bižuterií?“ je jedna z nejčastějších otázek, se kterou se pracovníci turistického infocentra v Jablonci setkávají. Obchůdků a firem je však více a sortiment široký, odpověď proto není úplně jednoduchá. Pro lepší přehled dostanou návštěvníci do ruky specializovanou tiskovinu, která obsahuje seznam, kontakty a orientační mapku míst, kde je možné v Jablonci nakoupit zejména místní bižuterii a sklo. Jde převážně o tzv. kamenné obchody, ale i další místa (např. vzorkovny), prodávající v malém množství a bez předchozího objednání.

„Na sklonku roku 2016 jsme leták aktualizovali, protože některé obchody, uvedené v předešlé verzi, bohužel zanikly. Např. v centru města ubyly hned tři prodejny. Naopak jsme hledali další prodejny s bižuterií, kterým bychom rádi pomohli s propagací. Samy firmy si stále více uvědomují, že turistický ruch je pro ně důležitý a rozšiřují svou nabídku o workshopy, některé umožňují i exkurze do výroby. Reagují tak na kolísavý stav odbytu v zahraničí a rostoucí domácí poptávku,“ říká Petra Fapšo z jabloneckého turistického infocentra. „Výsledkem je leták s téměř třemi desítkami tipů, kam se za sklem a bižuterií přímo v Jablonci vypravit. Co se mimojabloneckých sklářských a bižuterních firem týče, ty budou zmapovány v samostatném propagačním materiálu, který se bude věnovat širšímu okolí Jablonce a Železného Brodu. I ten se brzy objeví na pultě našeho infocentra. Oba vezeme také na veletrhy do zahraničí,” dodává Petra Fapšo.

Propagační leták „Kam za sklem a bižuterií v Jablonci nad Nisou“ je trojjazyčný (ČJ/NJ/AJ) a zájemci ho dostávají zdarma. Distribuován je nejen v Jablonci, ale i v dalších infocentrech v okolí, v pražské centrále turistického ruchu a na mezinárodních oborových veletrzích. 

TZ JKIC

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky