Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bohemia JazzFest zamíří 13. července do Liberce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 07. 2016 11:12
  • Magazín

Sdílet článek

V létě se v Česku opět protnou dráhy řady prvotřídních jazzových hvězd, které se v rámci Bohemia JazzFestu představí na domácí festivalové pouti. 

Festival nabídne úžasný mix světových jazzových jmen společně s nejlepšími evropskými mladými kapelami. Bohemia JazzFest, který jedenáctým ročníkem otevírá druhou dekádu své existence, přiváží devět večerů plných skvělé hudby na historická náměstí měst po celé zemi a to znovu zcela zdarma.

V Liberci 13. července si náměstí Dr. E. Beneše podmaní mezinárodní sestava hudebníků, kteří nabízejí unikátní zvukový mix, jenž uchvacuje posluchače jazzu od Havany po Amsterdam.

Koncert otevře hlavní představitel dynamické holandské jazzové scény, saxofonista Jasper Blom. Blom a jeho kvartet, hrající původní tvorbu, jsou častými hosty velkých jazzových festivalů a jazzových klubů po celé Evropě. Po nich vystoupí na podium izraelské trio Niogi, které nabídne novátorský mix tradičního jazzu a s moderní elektronickou hudbou. Jejich stylová fúze překlenuje jazz do klasiky a world music, a vše splétá do svěží, oduševnělé hudby.

V době, kdy se ostrovní Kuba začíná pozvolna otevírat světu, je ta pravá chvíle představit druhé hlavní aktéry večerního koncertu, jimiž jsou Harold Lopez-Nussa trio. Svým živým jazzovým stylem s nakažlivými latinskými rytmy dokázala skupina dostat posluchače do varu na prestižních událostech, jakým jsou jazzové festivaly v Montreux a North Sea. Pro ještě větší radost a pohodu se k nim připojí tanečník salsy, který českým fandům nabídne několik tipů, jak rozhýbat boky a nechat se rytmem pohltit.

Stotisícová účast příznivců jazzu, kteří v průběhu loňského ročníku festivalu zcela neočekávaně zaplnili náměstí, dosáhla mimořádného ohlasu v zahraničních médiích a podnítila i zvýšený zájem a podporu ze strany velkých sponzorů. The Wall Street Journal zařadil Bohemia JazzFest mezi deset nejlepších evropských festivalů a specializované weby jako např. www.leger.co.uk doporučují tento hudební podnik svým klientům a návštěvníkům Česka. Novým partnerem je pro letošek Česká pošta a novým generálním partnerem se stala agentura CzechTourism příspěvková organizace Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Novým partnerem na pozici „Oficiální vůz Bohemia JazzFest 2016“ je společnost Škoda Auto. Stejně jako v minulých letech hlavním mediálním partnerem Bohemia JazzFestu je Česká televize.

Jsme nesmírně šťastni a hrdí na to, že se nám dostává podpory těchto organizací a tolika dobrých lidí, kteří sdílí naši snahu poskytnout radost a kreativitu jazzové hudby vděčným posluchačům,“ říká Rudy Linka, zakladatel a prezident Bohemia JazzFestu.

Kontaktní osoba:        
Bc. Tereza Skrbková
Production Manager
terezaskrbek@gmail.com      
(+420) 732 159 606

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky