Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská nemocnice vylepší operační sály

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 08. 2014 13:37
  • Zastupitelstvo
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Českolipská nemocnice připravuje modernizaci části stávajícího přístrojového vybavení  svých operačních sálů. Uspěla s projektem „Modernizace centrálních operačních sálů“, na který získala peníze z evropských fondů. Přesněji, dotaci v celkové výši 10 430 200,00 včetně DPH z operačního programu ROP NUTS II Severovýchod, 39. kolo výzvy - oblast podpory 2.2.

Centrální operační sály nemocnice tak obnoví již dosluhující techniku a lékaři v České Lípě budou moci pracovat s novými generacemi důležitých přístrojů. Konkrétně půjde o nákup tří kusů endoskopických věží, dvou operačních stolů, dvou plně vybavených anesteziologických přístrojů s plnou monitorací, jednoho anesteziologického přístroje bez monitorace vitálních funkcí, jednoho  ultrazvuku pro anesteziologicko-resuscitační oddělení, celkem tedy devíti kusů nových přístrojů.

Nemocnice plánuje nákup a instalace přístrojů dokončit do června příštího roku (2015).

Po nedávném schválení dotace se pustila do přípravy vyhlášení výběrového řízení na vlastní realizaci projektu, na dodavatele nových přístrojů. Jeho výsledek by měl být znám nejpozději v prosinci 2014.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. poskytuje lůžkovou i ambulantní péči v spádové oblasti se 110 tisíci obyvateli. Vlastníkem 100% akcií je Liberecký kraj. Aktuálně provozuje 347 akutních lůžek, 6 lůžek DIOP a 122 lůžek následné péče. Zaměstnává 827 lidí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky