Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Další opravené úseky krajských silnic ocení řidiči ve Zdislavě a v Jablonném v Podještědí

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 11. 2015 12:54
  • Doprava

Sdílet článek

Zrekonstruované silnice ve Zdislavě a v Jablonném v Podještědí se ve čtvrtek 26. listopadu dočkaly svého oficiálního otevření. Obě dokončené stavby jsou ve vlastnictví Libereckého kraje a financované z ROP Severovýchod.

Práce na silnici III/27243 ve Zdislavě zahrnovaly zejména rekonstrukci opěrné zdi. Ta byla ve špatném stavu, podemletá a za hranicí životnosti. Nově vybudovaná opěrná zeď v délce cca 500 metrů nahrazuje původní konstrukci za železobetonovou s kamenným obkladem. V horní části bylo osazeno ocelové zábradelní svodidlo a na závěr se pracovalo na obnově povrchu vozovky. Stavbu za 29,7 mil. Kč včetně DPH na základě výběrového řízení provádělo Sdružení SaM – Firesta.

Pohodlněji se už jezdí také řidičům po silnici III/27015 v Jablonném v Podještědí, kde probíhala rekonstrukce v délce 750 metrů, a to od křižovatky se silnicí III/27014 do Jablonného na křižovatku s ulicí Švermova u vlakového nádraží. Původní poškozenou komunikaci nahradila zbrusu nová a částečně rozšířená. Kromě modernizace silnice byl vybourán původní a následně postaven nový most pod železničním podjezdem. Práce také zahrnovaly rekonstrukci odvodnění a krajnic. Zhotovitelem stavby s celkovými náklady 14, 6 mil. Kč včetně DPH byla na základě výběrového řízení společnost Skanska.

„Věřím, že právě dokončené stavby zase zlepšily pohled veřejnosti na krajské silnice a řidiči opravené úseky ocení. V letošním roce do rekonstrukcí silnic investujeme nejvíce finančních prostředků v historii kraje. Ze Státního fondu dopravní infrastruktury a rozpočtu Libereckého kraje na opravy silnic šlo 235 mil. Kč, dalších 300 mil. Kč z evropských fondů a přibližně 450 mil. Kč z povodňových dotací,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který se slavnostního otevření obou nově zrekonstruovaných silnic zúčastnil. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky