Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravní policista Ota Uchytil již potřetí obhájil prvenství v soutěži řízení provozu na křižovatce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 05. 2016 10:50
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Potřetí za sebou zvítězil pprap. Ota Uchytil z libereckého dopravního inspektorátu v soutěži dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policisty. Jubilejní již 10. ročník této soutěže se uskutečnil ve středu 18. května v Liberci. Soutěž tradičně uspořádal Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy a Krajské ředitelství policie Libereckého kraje.

Druhé místo obsadil pprap. Ondřej Řičičár z českolipského dopravního inspektorátu a na třetím se umístil pprap. Leoš Polcar z Oddělení silničního dozoru při Odboru služby dopravní policie.

První dva umístění policisté budou reprezentovat Liberecký kraj na celorepublikové soutěži dopravních policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích pokyny policisty, která se uskuteční 13. září 2016 v Hradci Králové.            

Za každý dopravní inspektorát Libereckého kraje (Liberec, Semily, Česká Lípa a Jablonec nad Nisou) soutěžili dva dopravní policisté a dále se soutěže zúčastnili dva dopravní policisté z Oddělení silničního dohledu při Odboru služby dopravní policie krajského ředitelství PČR Libereckého kraje.

V sídle krajského ředitelství policie soutěžící nejprve absolvovali zkušební test z pravidel provozu na pozemních komunikacích pro skupinu C. Následně tak jako v uplynulých letech řídili provoz pokyny policisty na křižovatce ulic Švermova – Žitavská (u viaduktu), vždy po dobu 5 minut.

Předsedou sedmičlenné odborné hodnotící komise, která byla složená ze zástupců Policie ČR a pracovníka odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje, byl pplk. Mgr. Michal Hodboď, z Ředitelství služby dopravní policie, Policejního prezídia ČR Praha.    

Vyhodnocení soutěže a předání cen se uskutečnilo rovněž v budově krajského ředitelství policie. Zástupci krajského odboru dopravy a Policie České republiky (plk. Ing. Bc. Pavel Langr, náměstek ředitele pro vnější službu KŘ PČR, pplk. Mgr. Michal Hodboď, ŘSDP, PP ČR Praha a plk. Mgr. Jaroslav Řehák, vedoucí Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje) ocenili znalosti a zdokonalování soutěžících a zároveň konstatovali, že řidičům chybí zkušenosti, protože se s řízením křižovatky pokyny policisty běžně v praxi již nesetkávají.          

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky