Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Festival Lipa Musica startuje, kraj přidal 300 tisíc korun

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 09. 2014 17:11
  • Rozvoj

Sdílet článek

Mezinárodní hudební festiva Lípa Musica začíná již v sobotu 20., září od 19 hodin v Kuklturním domě Crystal úvodním koncertem Štefana Margity a Filharmonie Hradec Králové. Potrvá do 25. října koná se na 17 místech Libereckého a Ústeckého kraje a Saska.

„Liberecký kraj věnoval na pořádání největšího  festivalu klasické hudby v našem regionu  celkem 300 tisíc Kč. Festival Lípa Musica se za 12 let své existence stal jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí v regionu zaměřených na klasickou hudbu. Letos nabídne 21 koncertů renomovanýc h tuzemských i zahraničnéích interpretů, z nichž 17 z nich se uskuteční v našem kraji.  Navíc uspořádá i druhý ročník pěvecké soutěže pro krajské základní umělecké školy,“ potvrdila náměstkyně hejtman LK Hana Maierová s tím, že kraj podpořil 100 tisící Kč například i  Festival Dvořákův Turnov a Sychrov nebo 50 tsicíci festival Bohemia Cantat Liberec.

„S obdobnou částkou počítáme v rozpočtu i pro příští roky,“ doplnila.

Festival Lípa Musica se koná pod záštitou hejtmana LK Martina Půty. Posluchačům klasické hudby vzkazuje:

„Vážení milovníci vážné hudby, příznivci Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica, po roce se stejně jako mnoho hudebních fanoušků těším na již 13. ročník festivalu,  který  patří ke kulturnímu „rodinnému“ stříbru Libereckého kraje.

V rámci oslav  Roku české hudby pořadatelé připravili tradiční i nečekaná setkání s klasickou hudbou, folkem, alternativní muzikou, tancem i operou. Mezi 20. zářím 28. říjnem 2014 tak uslyšíme na mnoha místech Libereckého kraje plejádu špičkových sólistů a významná hudební tělesa a seskupení -  od úvodního operního galakoncertu Štefana Margity v České Lípě, až po ten závěrečný, slavnostní koncert,  kdy u příležitosti státního svátku 28. října vystoupí přední světový klavírista německého původu Gerhard Oppitz.  Velkým přínosem je i záměr pořadatelů pozvat lidi na hudbu do netradičních „koncertních“ síní – jako jsou kostely nebo zámky.

I proto je mi ctí převzít i letos záštitu nad tímto ročníkem festivalu Lípa Musica.

Přeji všem vystupujícím, divákům a posluchačům, aby z koncertů odcházeli s nezapomenutelnými hudební zážitky a dojmy a organizátorům pak mnoho nápadů a odvahy je realizovat.

 Těším se!“

O programu viz příloha

viz také: www.youtube.com/watch?v=4Uau9vHoegg

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky