Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Festivalu popřály k dvacetinám desítky gratulantů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 04. 2017 17:09
  • Sociální

Sdílet článek

Semilský festival Patříme k sobě, na němž zdravotně postižené děti, mládež a dospělí hrají divadlo, zpívají a muzicírují, slaví letos 20 let své existence. Ke kulatému výročí přijel do Semil organizátorům pogratulovat také náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Podkrkonošská společnost přátel dětí zdravotně postižených Semily, která festival každý rok organizuje, připravila na úterý 28. března v semilském kině Jitřenka setkání příznivců přehlídky, spojené s křtem knížky o její historii. Na křtu nechyběla ani patronka festivalu, známá herečka Miriam Kantorková, která má v Českém ráji chalupu. Vedle ní se sešlo v kině Jitřenka několik desítek příznivců a sponzorů, včetně zástupců města Semily.

„Setkání v kině Jitřenka bylo velmi milé. Festival je názornou ukázkou toho, že i zdravotně postižení, zejména děti a mladí lidé, dokážou zpívat, tančit, muzicírovat nebo hrát divadlo stejně jako zdraví lidé. To je obdivuhodné. A co víc, dokážou z pódia bavit a rozdávat radost podobně jako umělci, kteří nejsou omezení žádným handicapem,“ podotkl náměstek Pavel Svoboda.

Přehlídka se letos uskuteční od 25. do 28. dubna, jako obvykle v několika městech najednou, převážně v Semilech a Turnově. Vedle koncertů pro školy a veřejnost ji doprovodí také několik výstav. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky