Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hospodářská a lesnická škola ve Frýdlantu otevřela nové venkovní expozice

14. 10. 2016

Nové venkovní expozice přístupné široké veřejnosti jsou nyní otevřeny v areálu Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu. Od 13. října mohou studenti i návštěvníci obdivovat záhon s bylinkami, přírodní amfiteátr, klidovou zónu nebo ptačí budky. Na jejich přípravě se podíleli jak pedagogové, tak žáci školy. 

„Venkovní expozice vznikly díky podpoře z Dotačního fondu Libereckého kraje, programu Podpory ekologické výchovy. Budou sloužit především k výuce žáků základních a středních škol. Přístupné budou ale i široké veřejnosti. Návštěvníkům dávají možnost seznámení s dvaceti druhy bylinek či deseti typy ptačích budek,“ říká autor myšlenky venkovních expozic a jeden z hlavních realizátorů projektu Miroslav Kudrna, který na střední škole působí jako pedagog.

Venkovní expozice navazují na již vzniklou geologickou expozici, kruhovou venkovní učebnu a meteorologickou stanici. Součástí areálu je také přírodní amfiteátr. Bylinkové a ornitologické expozice jsou doplněny výkladovými informačními tabulkami.

Na celodenním doprovodném programu ke slavnostnímu otevření se podíleli také ornitolog Severočeského muzea v Liberci Martin Pudil a pracovník Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje Zdeněk Mrkáček. 

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624