Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ing. Milan Vašák včera rezignoval na funkci člena Rady Libereckého kraje

  • 24. 10. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:79|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Včera odpoledne na mimořádné radě kraje a posléze na zasedání zastupitelstva kraje oznámil Ing. Milan Vašák svou rezignaci na funkci člena Rady Libereckého kraje a vzdal se i svého mandátu člena Zastupitelstva Libereckého kraje.

Důvodem pro jeho rezignaci byl politický tlak na jeho odstoupení v souvislosti s dostatečně neodůvodněným návrhem na odvolání dvou ředitelů Správ a údržeb silnic, a to v okresu Jablonec nad Nisou a Semily.

Jméno kandidáta, kterého bude jako nového člena Rady Libereckého kraje schvalovat mimořádné zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje v úterý 30. října, je otázkou politických jednání uvnitř Unie Svobody.

"Odstoupení je důsledkem tlaku ODS a opozice, který logicky musel přijít po sérii neúspěšných jednání s Ing. Vašákem i v radě kraje, kde jsme nedostali uspokojivé vysvětlení důvodů, které Ing. Vašáka vedly k návrhu na odvolání obou ředitelů. Věřím, že nový člen rady kraje bude úspěšně dovolen na mimořádném zastupitelstvu kraje, které jsme svolal na příští úterý," řekl hejtman RNDr. Pavel Pavlík.

"Rozhodnutí Ing. Milana Vašáka bylo výsledkem politického tlaku, který na něho byl vyvinut od našich politických partnerů. Jednalo se o jeho svobodné rozhodnutí, že tak učinil. Je to potřeba ocenit a vnímat jako nový politický styl, který není na naší politické scéně zvykem. Osobně si vážím jeho odborných znalostí v oblasti dopravy a tento krok neznamená, že bychom jeho odbornosti nechtěli využít a jistě najdeme nějakou vhodnou formu, jak tak učinit," řekl statutární zástupce hejtmana Ing. Luděk Suchomel.


Barbara Stará-Pradeová

tisková mluvčí


Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky