Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jedinečnou produkci regionálních výrobců představuje nový katalog

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 07. 2015 15:07
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj v těchto dnech už podruhé vydává Katalog regionálních reklamních výrobků. Opět představuje jedinečnou produkci regionálních výrobců, potravinářů, zemědělců a řemeslníků, kterou Liberecký kraj používá ke své prezentaci, jako dárky pro hosty či jako ceny.

„Liberecký kraj práci regionálních výrobců a řemeslníků dlouhodobě podporuje. Snažíme se, aby se dostala více do povědomí, a proto tímto způsobem naše místní výrobce propagujeme. Malým a středním podnikatelům tak pomáháme otevřít třeba nové možnosti a příležitosti,“ říká Vít Příkaský, člen rady kraje pověřený vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Katalog je ucelenou a užitečnou inspirací pro každého, kdo hledá vhodný dárek, propagační předmět nebo jednoduše drobnost s regionální tematikou. „Ukazuje se, že pro zajímavou věc nebo pozornost není třeba chodit daleko, protože v Libereckém kraji mají regionální producenti rozhodně co nabídnout,“ dodává hejtman LK Martin Půta.

Na jaře se v multimediálním sále uskutečnila přehlídka všech přihlášených výrobců, jejichž produkty hodnotila a obodovala porota složená z odborníků i laiků od politiků až po úředníky. Předměty s největším ohlasem a nejvyšším počtem bodů byly následně zařazeny do Katalogu regionálních reklamních výrobků 2015/2016.

V publikaci se prezentují držitelé značek Regionální výrobek Jizerské hory, Regionální výrobek Lužické hory a Máchův kraj, Regionální produkt Český ráj, Originální produkt Krkonoše (část území našeho kraje) nebo Výrobek roku Libereckého kraje, Regionální potravina Libereckého kraje a Nositel tradice lidových řemesel.

Katalog vychází v elektronické podobě, která je zde ke stažení. V tištěné podobě je k dispozici u jednotlivých regionálních výrobců a řemeslníků.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky