Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jubilejní 10. ročník soutěže Stavba roku Libereckého kraje právě startuje!

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 04. 2014 13:45
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj a partnerské organizace vyhlašují jubilejní 10. ročník soutěže Stavba roku Libereckého kraje. Cílem je seznámit veřejnost se současnými výsledky stavebních činností a architektonické tvorby v našem kraji.

V letošním roce bude uděleno několik cen. Hlavní cena Stavba roku Libereckého kraje 10. ročník – Cena doc. Ing. arch. Hubáčka dr. h. c. je nově rozdělena do tří kategorií:                  1. Kategorie bytových staveb a staveb občanské vybavenosti, 2. Kategorie průmyslových a technologických staveb, dopravních a inženýrských staveb, vodohospodářských a ekologických staveb, 3. Kategorie rekonstrukcí staveb, památkových objektů a brownfields. V roce 2013 soutěžilo 15 staveb.

Dále mohou zájemci přihlašovat svoje stavební díla do Ceny Ing. Dr. Štěpána Ješe 2014 a Stavba roku Libereckého kraje JUNIOR 2014.

„Cílem juniorské kategorie je podchytit zájem a přínos budoucích stavařů a architektů z Libereckého kraje, hledat unikátní studentské projekty a talenty,“ uvedla krajská radní Ivana Hujerová, pověřená vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, s tím, že JUNIOR je určen pro studenty stavebních oborů do 30 let.

Společně bude v září vyhlášena Cena Sympatie občanů Libereckého kraje 2014 a Cena hejtmana Libereckého kraje 2014.  Vloni hlasovalo rekordních 1394 lidí. 

Letos bude již podruhé vyhlášena Osobnost stavebnictví Libereckého kraje.

„V této kategorii bude vybírat odborná porota z návrhů, které mohou zaslat odborníci ze stavebnictví, zástupci Technické univerzity a Libereckého kraje. Podmínkou je, že cena nebude udělována in memoriam,“ připomněla krajská radní.

Svoje stavební díla budou prezentovat přihlašovatelé před odbornou porotou ve středu 18. června v multimediálním sálu Krajského úřadu Libereckého kraje.

Přihlášky je možné podávat od 1. dubna do 2. června 2014 na základě podmínek soutěže, které jsou zveřejněny na webu kraje a soutěže. Přihlášení budou mít letos možnost svoji práci osobně prezentovat a až teprve poté si odborná porota stavby prohlédne v reálu.

Veškeré informace o podmínkách a pravidlech soutěží včetně přihlašovacích formulářů naleznete na webových stránkách www.stavbarokulibereckehokraje.cz. Případné dotazy směřujte na tajemnici soutěže: Bc. Markéta Coufalová, tel. 485 226 552, marketa.coufalova@kraj-lbc.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky