Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kolem libereckého mrakodrapu to v pátek 16. června ožije slavnostmi

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 06. 2017 15:27
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Krajské slavnosti a den otevřených dveří se po roce vrací před budovu krajského úřadu v Liberci. Koncerty, taneční vystoupení, workshopy, dílničky pro děti, otevřené kanceláře hejtmana a radních, kavárna na vyhlídce v 17. patře, tržnice s regionálními výrobky, ale i částečně zpřístupněný Evropský dům. Takový program pro návštěvníky připravuje Liberecký kraj na pátek 16. června od 10:00 do 22:00 hodin. Vstup na akci je zdarma.

Slavnosti zahájí dopoledním vystoupením mladá zpěvačka Míša Mervartová, kterou můžete znát třeba z muzikálu Alenka v kraji zázraků. Čas od 12:00 do 14:00 hodin bude věnován seniorům. Vystoupí soubor Matylda a Tylda a k vidění budou tance České besedy. Odpolední program zaplní například pěvecký sbor Severáček, Science show iQLANDIE nebo TAKT Liberec. Na večer jsou připraveny tři skvělé koncerty kapel Těla, Jakub Děkan Band a HODINY, které celé slavnosti v deset večer zakončí.

„Do slavnostní a dne otevřených dveří jsme zapojili s workshopy a dílničkami pro děti i naše krajská muzea a galerie. Aktivitami zaplní celý multimediální sál ve třetím patře úřadu.  Osobně se těším, až si dám na vyhlídce v 17. patře dobrou kávu s desertem. Takovou příležitost, která je jen jednou za rok, si nemohu nechat ujít. Určitě si výhled z libereckého mrakodrapu nenechte ujít ani Vy. Samozřejmě budou otevřeny kanceláře jak moje, tak mých kolegů radních,“ zve na akci hejtman Martin Půta.

Krajské slavnosti letos rozšíří tržnice s tradičními regionálními výrobky. Budou zde k vidění i dovednosti výrobců – držitelů ocenění „Mistr rukodělné výroby Libereckého kraje“. Na parkovišti za budovou úřadu a v přilehlém parku čeká na děti 12 metrů dlouhá závodní nafukovací dráha a animační hry na téma Mach a Šebestová.

Kromě budovy kraje, která bude po celý den volně přístupná, se veřejnosti poprvé otevře Evropský dům, jehož stavba je u konce. V jeho přízemí si můžete prohlédnout výstavu o stavbě výškové budovy krajského úřadu, která v loňském roce oslavila čtyřicátiny. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky