Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj pomůže organizacím překlenout náročný začátek nového roku

18. 08. 2016

Rada Libereckého kraje 16. srpna odsouhlasila rozdělení finančních prostředků vyčleněných na předfinancování organizací poskytujících sociální služby a působících v oblasti protidrogových služeb. Do sociálních služeb půjde na pomoc na překlenutí kraje příštího roku 5,078.000 korun, do protidrogových aktivit 400.000 korun.

„Jde o částky, které již byly za tímto účelem vyčleněny zkraje roku.  Na srpnovém zasedání rady kraje jsme schválili jejich rozdělení konkrétním organizacím. V oblasti protidrogových služeb jde o novinku, ty budou předfinancovány poprvé. Přistoupili jsme k tomu na základě dobrých zkušeností s předfinancováváním sociálních služeb,“ vysvětluje Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro sociální resort.

Podle jejích informací se s počátkem každého roku organizace potýkají s nedostatkem finančních prostředků v období, kdy čekají na peníze od Ministerstva práce a sociálních věcí. A to je důvod, proč Liberecký kraj těmto organizacím vychází vstříc – aby mohly nepřetržitě poskytovat své potřebné služby.

Pětimilionovou částku si mezi sebe rozdělí bezmála stovka žadatelů z řad organizací poskytujících sociální služby, na protidrogové aktivity poputuje 400.000 do třech organizací. 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215