Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj pomůže organizacím v období, kdy čekají na peníze od ministerstva

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 29. 07. 2015 14:07

Sdílet článek

Rada kraje odsouhlasila na svém posledním jednání finanční příspěvek organizacím poskytujícím sociální služby. Peníze jim na počátku příštího roku pomohou překlenout období, kdy ještě nemají k dispozici prostředky od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Z rozpočtu Libereckého kraje bude na tyto účely vyčleněno více než 5 milionů korun, za předpokladu, že návrh schválí také krajští zastupitelé.

„Dotace z finančních prostředků Libereckého kraje na podporu sociálních služeb je určena na zajištění sociálních služeb, které jsou poskytovány na území Libereckého kraje v souladu se Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2014–2017 a jeho prováděcí částí Akčním plánem pro rok 2016,“ vysvětluje Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro sociální resort a pokračuje: „Finanční podpora z rozpočtu Libereckého kraje na podporu sociálních služeb, bude poskytována subjektům, které jsou pověřeny krajem k poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu a budou součástí Základní sítě LK na rok 2016.“

Odbor sociálních věcí tak vychází vstříc podnětům poskytovatelů sociálních služeb k zajištění částečného krytí nákladů na sociální služby. Sociální služba, která je součástí Základní sítě Libereckého kraje, získává od kraje pověření k poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu. Každý další poskytovatel finanční podpory, který financuje příslušnou sociální službu, přistupuje k tomuto krajskému pověření. Všechny finanční zdroje jsou součástí vyrovnávací platby, kterou daná služba může získat z veřejných zdrojů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky