Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj stále hledá využití pro bývalou jabloneckou porodnici

28. 02. 2017

Majetku, který nepotřebuje žádná krajská příspěvková organizace nebo pro něj Liberecký kraj nemá jiné využití, se věnuje statutární náměstkyně hejtmana Jitka Volfová, která má ve svém resortu právě i správu majetku. Jako první z nevyužívaných objektů navštívila minulý týden areál bývalé porodnice v Jablonci nad Nisou.

„Liberecký kraj vlastní 16 objektů a 29 pozemků, mimo budov v Ralsku, které již delší dobu nemají využití. Chci si je do konce tohoto pololetí všechny osobně prohlédnout, abych měla jasnou představu o jejich stavu a jak jsou situovány. Teprve potom můžeme diskutovat o tom, pro co by byly vhodné a který majetek je skutečně nepotřebný,“ vysvětluje cíl plánovaných výjezdů statutární náměstkyně.

Areál bývalé porodnice v jablonecké Turnovské ulici vlastní Liberecký kraj od roku 2003, kdy na něj již jako nevyužitý a opuštěný přešel v rámci zákona. Do května 2002 zde fungovala porodnice.

„Bohužel padlo několik záměrů, jak rozsáhlý areál využít. Nachází se přitom na velmi dobrém a dostupném místě na okraji města. Samozřejmě těch patnáct let, kdy je objekt opuštěný, je na jeho stavu znát. Smysluplné využití se stále hledá. Budeme se teď zabývat dalšími variantami. V nejbližší době chci znovu otevřít jednání s potencionálními investory a vedením statutárního města Jablonce nad Nisou. Cílem je najít nového nabyvatele, jehož záměr bude nejen pro město Jablonec nad Nisou a jeho občany, ale i Liberecký kraj přínosem. Nechceme, aby objekt chátral a další léta zel prázdnotou. Náklady na jeho nezbytné zabezpečení, které musíme jako vlastník zajistit, dosahují ročně statisíce korun,“ říká náměstkyně.

Statutární náměstkyně hejtmana se rovněž seznámila s průběhem rekonstrukce budovy „B“ domova mládeže v Truhlářské ulici, který patří pod Střední školu strojní, stavební a dopravní v Liberci. Stavební práce by měly být dokončeny letos v dubnu.

Podobné výjezdy, které plánuje náměstkyně na každý třetí čtvrtek v měsíci, pomohou zmapovat aktuální stav majetku kraje a navrhnout jeho další využití.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624