Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj více podpoří aktivity soběstačných seniorů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 05. 2017 13:26
  • Sociální

Sdílet článek

Více peněz než v minulých letech plánuje dát sociální odbor Libereckého kraje na aktivity dosud relativně zdravých a především akčních seniorů. Rada kraje proto odsouhlasila přesunout celkem 350 tisíc Kč, které byly původně připraveny na Veletrh sociálních služeb a katalog sociálních služeb, na podporu volnočasových aktivit, vzdělávání, osvětové činnosti a podporu zdravého životního stylu starší generace. K tomu bude na akce pro aktivní seniory žádat Liberecký kraj také dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR ve výši přes 1 mil. Kč.

Žádost o dotaci na projekt Volnočasové aktivity seniorů Libereckého kraje byla již ministerstvu předložena. Pokud Liberecký kraj dotaci získá, půjde na tento projekt dohromady téměř 1,4 mil. Kč. 

„Liberecký kraj významně podporuje služby pro ty seniory, kteří se už o sebe nejsou schopni postarat a bez cizí pomoci se neobejdou. Což jsou například naše domovy důchodců. Trochu tak ale zapomínáme, že dosud zdraví a samostatní senioři svým aktivním způsobem života zůstávají déle soběstační a oddalují dobu, kdy budou některou ze sociálních služeb potřebovat. Tím vlastně šetří státu nemalé finanční prostředky. To je důvod, proč chceme akce zdravých seniorů více podpořit, a to i finančně,“ upřesnil náměstek hejtmana pro sociální resort Pavel Svoboda.

Mezi aktivity, které mají šanci získat od státu a Libereckého kraje dotaci, jsou například Jablonecký škrpál nebo činnost Krajské rady seniorů Libereckého kraje. Významné podpory se dočká také oslava Mezinárodního dne seniorů v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky