Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj vybírá pro své budovy úklidovou službu. Hodnotit bude ekonomičnost nabídky a zohlední i zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 04. 2017 14:20
  • Majetek a investice
  • Sociální

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje včera rozhodla o zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky „Provádění úklidových služeb v budově sídla Libereckého kraje a Evropského domu, včetně přilehlých prostor“. Předmětem plnění veřejné zakázky je zajištění pravidelného a komplexního úklidu v objektu sídla Libereckého kraje - budovách A, B, C a v objektu Evropského domu - budovy E, včetně mytí oken, pravidelného úklidu venkovních ploch, úklidu sněhu a poskytování denního servisu.

„Liberecký kraj se rozhodl využít možnosti zákona o zadávání veřejných zakázek a stanovit základním hodnotícím kritériem ekonomickou výhodnost nabídky,“ uvádí statutární náměstkyně hejtmana Jitka Volfová. „Sociálním aspektem této veřejné zakázky je zohlednění zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Liberecký kraj bude v rámci subkritéria hodnotit počet osob se zdravotním postižením podílejících se na plnění veřejné zakázky,“ upřesňuje Volfová.

Krajský úřad Libereckého kraje se aktivně věnuje zaměstnávání osob se zdravotním postižením, v současné době jich na úřadě pracuje osmnáct. Prošel genderovým auditem a nastavil akční plán podpory rovných příležitostí. „Krajský úřad zaměstnává o 2,99 % více osob se zdravotním postižením než je zákonem stanovený povinný podíl. Tento zodpovědný přístup k začleňování osob se zdravotním postižením do běžného pracovního života je mezi institucemi veřejné správy ojedinělý,“ říká ředitel krajského úřadu René Havlík.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky