Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští radní se chystají 1. září do škol

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 08. 2015 12:04
  • Školství

Sdílet článek

Po dvouměsíčních letních prázdninách usednou žáci opět do školních lavic. Na některých školách 1. září žáky již tradičně pozdraví také hejtman Martin Půta a další členové rady kraje.

V Libereckém kraji do prvních tříd základních škol půjde více než 5 400 dětí, celkem na základní školy nastoupí přes 37 500 žáků. Do lavic prvních ročníků středních škol usedne přibližně 4 400 žáků, což je podobný počet jako v předchozím školním roce. Podle odhadů bude střední školy v denní formě studia v nadcházejícím školním roce navštěvovat přibližně 16 000 žáků.

Úspěšné zahájení školní docházky popřeje hejtman Martin Půta prvňáčkům na ZŠ Donín, kterým současně předá speciální kufříky s bezpečnostními prvky. Poté se přesune na Gymnázium Frýdlant. První školní den nebude ve školách chybět ani radní pro školství Alena Losová. Navštíví Gymnázium v Mimoni a poté nově zateplenou budovu Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantě. Náměstek Marek Pieter se první školní den vydá na Střední školu gastronomie a služeb v Liberci, kde bylo také dokončeno zateplení budov jak pro teoretickou výuku, tak pro praktické vyučování. Náměstkyně Lenka Kadlecová se zúčastní zahájení školního roku na ZŠ a MŠ pro tělesně postižené v Liberci, náměstek Josef Jadrný pojede přivítat žáky Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v České Lípě a radní Vladimír Mastník navštíví Střední školu v Lomnici nad Popelkou. Na dvě střední zdravotnické školy, v Liberci a v Turnově zřizované Libereckým krajem, zavítá radní Petr Tulpa.

Hejtman Martin Půta ještě ve středu 2. září pozdraví prvňáčky na ZŠ v Dolní Řasnici.

Časový rozpis návštěv 1. září.

Hejtman Martin Půta
8:00 - ZŠ Donín
9:00 – Gymnázium Frýdlant

Náměstek Marek Pieter
8:30 – Střední škola gastronomie a služeb, Liberec, Dvorská

Náměstkyně Lenka Kadlecová
8:00 – Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická

Náměstek Josef Jadrný
8:00 – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa, 28. října

Radní Petr Tulpa
7:50 – Střední zdravotnická škola Turnov, 28. října
10:00 – Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Liberec, Kostelní

Radní Vladimír Mastník
8:30 – Střední škola, Lomnice nad Popelkou, Antala Staška

Radní Alena Losová
8:00 – Gymnázium Mimoň
10:15 Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky