Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký hejtman se setkal se zástupci měst a obcí oblasti Krkonoše

  • 27. 01. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:389|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

V pátek 24. ledna se hejtman Libereckého kraje RNDr. Pavel Pavlík zúčastnil valné hromady svazku měst a obcí Krkonoše v hotelu Harmonie v Lánově. Na programu jednání byla jak volba orgánů valné hromady, tak plán činnosti na rok 2003. Mezi hlavní úkoly si přitom valná hromada stanovila například vybudování regionálního informačního systému pro oblast Krkonoš, či stanovení celkového využití této oblasti.

S posledním jmenovaným bodem souvisela návštěva Mgr. Ivany Hanačíkové, náměstkyně ministra pro místní rozvoj pro územní plánování a stavební řád. Ta přednesla záměr ministerstva vypracovat novelu stavebního zákona, ve kterém by měly kraje možnost rozhodovat o velkých územních celcích samostatně, bez ohledu na do té doby platný plán zpracovaný centrálně. Liberecký hejtman, RNDr. Pavlík v této souvislosti upozornil na to, že zpracování návrhu územního plánu velkého územního celku Libereckého kraje odsouhlasilo zastupitelstvo již 17. září loňského roku.

Mezi další diskutované body pak patřila například ochrana životního prostředí, s tou související možnost solení vozovek v horských střediscích a další problémy týkající se oblasti Krkonoš. V následné volné diskuzi přednesli své příspěvky i zástupci šumavských obcí, či největšího česko polského euroregionu Glacenzis.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky