Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj opět vyhlašuje soutěž o nejlepší regionální potraviny

05. 05. 2017

Do 31. května mají místní farmáři a potravináři možnost přihlásit své produkty do soutěže „Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství roku 2017“. Mohou se tak ucházet o titul Výrobek roku Libereckého kraje v rámci devíti kategorií – masné, mléčné, pekařské a cukrářské výrobky, alkoholické i nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina a ostatní. Novinkou z minulého roku je kategorie biopotraviny, která reaguje na stále sílící požadavky na kvalitu potravin a zároveň ohleduplnost k životnímu prostředí při jejich produkci.

„Cílem této oblíbené soutěže je podpora lokálních zemědělských a potravinářských producentů
a zároveň obyvatele Libereckého kraje upozorňuje na kvalitní potraviny z místních zdrojů,“
říká Jiří Löffelmann, člen rady kraje, jehož rezort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova celou soutěž připravuje.

Nejlépe hodnocené potraviny v jednotlivých kategoriích získají možnost používat titul Výrobek roku a logo Libereckého kraje. Kromě křišťálových pamětních plaket čekají na výherce i finanční odměny v celkové výši 300.000 Kč.

Ocenění „Výrobek Libereckého kraje 2017“ předá výhercům hejtman Libereckého kraje Martin Půta v rámci krajských dožínkových slavností, které se letos uskuteční 16. 9. 2017 na Sychrově.

Soutěž má své vlastní internetové stránky www.vyrobek-roku-lk.cz. Ty jsou určeny jak pro zájemce z řad soutěžících zemědělců a místní producentů potravin, tak i pro širokou veřejnost. Lidé zde mohou nalézt seznam oceněných výrobků od roku 2004 a pak ochutnat to nejlepší co nám Liberecký kraj může nabídnout.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624