Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj přijímá návrhy na ocenění nejlepších učitelů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 01. 2016 14:14
  • Školství

Sdílet článek

Krajský resort školství opět připravuje u příležitosti Dne učitelů každoroční oceňování pedagogických pracovníků škol a školských zařízení. Nově je také vyhlášena kategorie pro osobnosti, které se zasloužily o rozvoj školství v Libereckém kraji. Nominace je možné podávat do 12. února 2016. Slavnostní vyhlášení a předání ocenění se v sídle kraje uskuteční 30. března 2016.

„Tradičně se nám schází velký počet nominací, což mě velmi těší. Věřím, že tomu bude tak i letos. Ukazuje se, že v kraji máme dostatek kvalitních a oblíbených učitelů. V letošním roce jsme vyhlásili i třetí kategorii pro osobnosti, které přímo aktivně nepůsobily ve školství, ale svou činností měly na vzdělávání, výchovu a rozvoj školství výrazný vliv,“ říká krajská radní pro školství Alena Losová.

Návrhy mohou podávat ředitelé škol a školských zařízení, pedagogické kolektivy, odborné a profesní sdružení a školské asociace, odborové organizace, zřizovatelé škol a školských zařízení, školské rady, představitelé samosprávných orgánů Libereckého kraje, Výbor pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje a Česká školní inspekce, a to v následujících kategoriích:

I. kategorie – Významný přínos pro rozvoj školství v Libereckém kraji
Ocenění bude uděleno za výjimečnou a nadstandardní pedagogickou a výchovnou práci, mimořádnou pedagogickou, odbornou, metodickou nebo publikační činnost, významný počin vztahující se k výchovné a vzdělávací činnosti, vzdělávací činnosti a aktivity zviditelňující školu nebo školského zařízení na krajské, republikové a mezinárodní úrovni, činnosti a aktivity naplňující cíle stanovené v dlouhodobém záměru vzdělávání Libereckého kraje.

Uvedené činnosti by se měly vztahovat k uplynulému období, tj. k roku 2015, nebo školnímu roku 2014/2015.

II. kategorie – Ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost
Ocenění bude uděleno za dlouhodobou a mimořádnou pedagogickou, výchovnou, tělovýchovnou a odbornou činnost ve školách a školských zařízeních nacházejících se na území Libereckého kraje, nebo vztahující se z větší části k tomuto kraji.

K ocenění mohou být navrženi pedagogičtí pracovníci ze škol a školských zařízení, které mají sídlo na území Libereckého kraje.

III. kategorie - Zásluhy o rozvoj školství v Libereckém kraji
Ocenění osobnosti, které přímo aktivně nepůsobily ve školství, ale v rámci svého působení měly na vzdělávání, výchovu a rozvoj školství na místní nebo krajské úrovni výrazný vliv.

Písemný návrh musí obsahovat: jméno a příjmení navrhovaného, délku jeho pedagogické praxe, pracoviště a kontaktní adresu navrhovaného, kategorii ocenění, konkrétní zdůvodnění návrhu, údaje o navrhovateli.

Ocenění nelze udělit "in memoriam". Navrhovaný může být navržen pouze do jedné kategorie.

Návrhy lze zasílat elektronicky i písemně (a souběžně i elektronicky) na adresu Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2, do 12. února 2016 k rukám Mgr. Luďka Tesarčíka, e-mailem: ludek.tesarcik@kraj-lbc.cz, případné dotazy k podání návrhů nebo akci je možno získat na tel: 485 226 228.

Podmínky nominace, obsah návrhu a termíny jsou vedeny na webu: http://www.edulk.cz/P%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvky/tabid/72/EntryId/4016/DEN-UCITELU-2016.aspx

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky