Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se prezentoval na veletrhu cestovního ruchu v Poznani

  • 01. 11. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:318|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

 

 

 

Liberecký kraj

U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec

tel.: (+420)48 52 26 302, fax: (+420)48 52 26 330

 

Liberec, 1.11.2002

 

T I S K O V Á   Z P R Á V A

 

Liberecký kraj se prezentoval na veletrhu cestovního ruchu v Poznani

 

V polské Poznani se konal veletrh cestovního ruchu Tour Salon Poznaň 2002. Liberecký kraj se na tomto veletrhu prezentoval v rámci expozice České republiky, kterou zajistila Česká centrála cestovního ruchu. Po dohodě s Magistrátem města Liberec, městem Jablonec nad Nisou a městem Turnov se náš kraj účastnil společné expozice na celkové ploše 25 m2. Veletrh Tour Salon 2002 v Poznani je jednou z největších výstav cestovního ruchu v Polsku. Kromě Libereckého kraje se výstavy zúčastnily kraje Ústecký, Královéhradecký, Pardubický, Moravskoslezský, Zlínský a Jihočeský kraj. Na veletrhu se prezentovalo celkem 640 vystavovatelů a během čtyř dnů Tour Salon Poznaň 2002 shlédlo 20 tisíc návštěvníků.  

„Ze strany veřejnosti i odborníků byl velký zájem především o oblasti Jizerských hor, Českého ráje, Krkonoš a polského příhraničí. Významným tématem byly cyklotrasy, ale i lyžování v našich horách.  Polská republika je pro nás konkurentem pro využití Jizerských a Krkonošských hor. Snahou Libereckého kraje je přilákat turisty do těchto oblastí  a nabídnou jim lepší podmínky“, uvedl Ing. Jaroslav Zámečník, člen rady kraje odpovědný za vedení resortu kultury, tělovýchovy a cestovního ruchu. V příštím roce  Liberecký kraj začne zpracovávat tématické materiály v turistických oblastech a podoblastech, které by dostaly do povědomí veřejnosti rozmanitost tohoto kraje. Touto formou zpracování území turistických oblastí by se mělo napomoci i jiným lokalitám našeho kraje, které nejsou turisty tak využívány, jako například Frýdlantsko, Lužické hory a Ještědský hřbet, Máchův kraj nebo České středohoří.

„Veletrh v Poznani hodnotím jako velmi přínosný z hlediska dobré pracovní zkušenosti, seznámili jsme se s odbornou veřejností v cestovním ruchu, navázali nové kontakty, načerpali nové zkušenosti a posbírali spoustu nápadů pro podporu cestovního ruchu v Libereckém kraji“, doplnil Zámečník.

 

Linda Futerová

tisková mluvčí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky