Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj si vytvořil finanční rezervu na nákup pozemků na letišti

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 07. 2016 10:50
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje na svém zasedání 19. července souhlasila s vyčleněním finančních prostředků na koupi pozemků na letišti v Liberci. Ty kraj potřebuje pro výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK) a základnu Letecké zdravotnické záchranné služby. Pozemky jsou však ve vlastnictví statutárního města Liberec.

Youtube video

„Koupě těchto pozemků je pro Liberecký kraj a naší zdravotnickou záchrannou službu velmi důležitá, protože za stávajícího stavu nemůžeme realizovat ani modernizaci, ani další rozvoj záchranky v této lokalitě,“ zdůrazňuje krajský radní pro zdravotnictví Petr Tulpa s tím, že situaci ohledně vlastnictví pozemků se Liberecký kraj snaží více jak dva roky vyřešit.

Liberecký kraj už městu Liberec nabídl možnost směny příslušných pozemků za budovu v Klostermannově ulici, ze které se v současné době stěhuje technický aparát vedení ZZS LK. Tato směna byla zpočátku vedením statutárního města Liberec přislíbena, ale městští zastupitelé i přesto schválili prodej pozemku za cenu podle znaleckého posudku ve výši 3.754.052 Kč.

„S nákupem pozemků počítáme. Město ale musí vyřešit věcné břemeno, strpění příjezdu a přístupu, kterým je zatížen pozemek určený k odprodeji Libereckému kraji. Je to nepříjemná záležitost, která nebyla předem projednávána,“ dodává radní Tulpa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky