Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj uspořádal seminář k přípravě nabídek na služby technického dozoru a koordinátora bezpečnosti práce, které bude přijímat elektronicky

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 03. 2017 09:10
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Na služby technického investora a koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro dopravní stavby bude Liberecký kraj využívat dynamický nákupní systém (DNS). V březnu už tímto moderním a elektronickým způsobem zahájil dvě nadlimitní veřejné zakázky. Ty jsou uveřejněny na profilu zadavatele Libereckého kraje a lhůta pro podání žádostí o účast je do 12. 4. 2017.

Jedná se o nový způsob zadávání veřejných zakázek na tyto služby, proto kraj uspořádal v polovině března k této problematice seminář, o němž předem informoval na svých webových stránkách. K účasti byli zváni poskytovatelé služeb technického dozoru investora, koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a projektanti.

Seminář zahájil náměstek hejtmana Marek Pieter, který má ve svém resortu i veřejné zakázky. Teoretickou a praktickou částí semináře přítomné provedl Pavel A. Eger ze společnosti Tender systems s.r.o., která je provozovatelem profilu zadavatele Libereckého kraje. Účastníkům semináře představil principy a výhody využívání DNS, seznámil je s fungováním modulu profilu zadavatele pro zajištění dynamického nákupního systému a přípravou dokumentů pro zapojení do DNS. Nechyběla ani praktická ukázka úkonů pro podání žádosti o účast a následně postup při podání nabídky v rámci dynamického nákupního systému.

Součástí semináře bylo i představení související legislativy včetně nových požadavků na elektronizaci veřejných zakázek v důsledku platnosti nového zákona o zadávání veřejných zakázek. Dále byl také prostor pro dotazy všech přítomných. „Cílem semináře bylo především představení systému DNS a následné usnadnění zapojení účastníků do systému. Dodavatelé mohou do systému přistupovat po celou dobu trvání DNS, kdy u zakázek na dopravní stavby je DNS zaveden na dobu čtyř let,“ uvedl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro řízení rezortu dopravy, investic a veřejných zakázek.

V horizontu několika týdnů až měsíců bude Liberecký kraj zahajovat další veřejné zakázky pro zavedení DNS na služby technických dozorů investora, koordinátorů bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a na služby projektantů pro pozemní stavby.

„Prezentace ze semináře je uveřejněna na webových stránkách kraje v části Veřejné zakázky a profil zadavatele,“ doplnil náměstek Marek Pieter.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky