Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Modernizace systému videokonferencí ušetří miliony

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 23. 06. 2015 15:30

Sdílet článek

Modernější videokonferenční systém Asociace krajů ČR začne ještě do konce letošního roku využívat i Liberecký kraj.  Cílem je dále zefektivnit komunikaci a ušetřit finance. Do modernizace investuje Liberecký kraj 260.000 Kč, které poskytne jako investiční dotaci ze svého rozpočtu Asociaci krajů ČR. Stejnou částku do pořízení nové technologie vloží i ostatní kraje, tedy další členové asociace. Poskytnutí dotace na modernizaci schválilo na svém posledním zasedání Zastupitelstvo Libereckého kraje.

Peníze Asociace krajů ČR využije na pořízení a provoz nového centrálního videokonferenčního systému krajů v rámci veřejné zakázky „Rozvoj videokonferenčního systému krajů“.  Důvodem modernizace je zastaralá technologie a různorodost jednotlivých používaných systémů.

Úspora, kterou modernizace systému přinese, se bude pohybovat řádově v milionech korun. Vyplývá to z ekonomické analýzy na příkladu Zlínského kraje, která vyčíslila mezi léty 2007 – 2013 úsporu na cestovném při využívání konferencí na 2,3 miliony korun,“ poznamenal Martin Půta, hejtman Libereckého kraje a dodal: „Videokonferenční systém navíc umožňuje operativní řešení situací v krizovém případě, což je neocenitelná možnost.“

Videokonference jsou využívány v celé řadě případů, například při jednání komisí Asociace krajů ČR, při krizovém řízení, pro komunikaci mezi kraji v oblastech projektů Evropské unie, v oblasti informatiky či agend správních a samosprávních činností, dále pro komunikaci s nemocnicemi, záchrannou službou, úřady, ale i při kontaktu s Ministerstvem vnitra ČR nebo s dodavateli. Od září 2007, kdy jsou pro komunikaci mezi kraji i dalšími subjekty videokonference používány, jich proběhlo již více než 730.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky