Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na ROPFÓRU 2014 zavedla hosty na cestu od ROPu k IROPu Jolana Voldánová

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 11. 2014 18:20
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Již od roku 2007 rozděluje evropské peníze v regionu Královéhradeckého, Pardubického a Libereckého kraje Regionální rada Severovýchod. Prostřednictvím ROP Severovýchod tak získává region „novou tvář“. Kde všude už evropské peníze pomohly, a co bude s ROPem v dalším programovém období, bylo hlavním tématem letošního ročníku výroční akce ROPFÓRUM 2014.

Královéhradecká filharmonie se stala místem, kde se ve čtvrtek 20. listopadu hosté vydali na cestu od ROPu k IROPu. Pomyslného průvodce jim dělala moderátorka Jolana Voldánová, jejímiž rádci se stali 1. náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, předseda Regionální rady Severovýchod Martin Půta a ředitel Úřadu Regionální rady Severovýchod Zdeněk Vašák. Během moderované diskuze tak zazněla řada zajímavých informací. Na přetřes se dostaly například i problematické oblasti, na něž příjemci dotací upozorňují. „V novém, nadcházejícím programovém období by měly být nastaveny jednotné podmínky, které nebudou v průběhu celého období měněny. To je v právě končícím období výrazný problém,“ uvedla Klára Dostálová. Stejně tak by se měl sjednotit přístup například kontrol a auditů. ROP Severovýchod si však vysloužil i velkou poklonu. Podle posledních údajů ministerstva totiž patří v případě čerpání evropských dotací mezi ty nejlepší. „Je to pro nás velmi příjemná zpráva a jsem rád, když tyto informace slyším i z úst náměstkyně ministryně. Nicméně stále je před námi v příštím roce velký kus práce, abychom 100% vyčerpali přidělené finanční prostředky,“ poznamenal ředitel Úřadu Zdeněk Vašák.

Ropfóra 2014 se rovněž zúčastnili  radní LK Ivana Hujerová a Vladimír Mastník.

Viz také: http://www.rada-severovychod.cz/ropforum-2014-zavedlo-hosty-na-cestu-od-ropu-k-iropu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky