Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na festival národnostních menšin v Liberci přišlo přes 1700 lidí

28. 07. 2014

Velmi úspěšný třetí festival národnostních menšin uspořádalo uplynulou sobotu v Kulturním domě Liberec Občanského sdružení „Liberecké Fórum“ pod vedením svého předsedy Adolfa Marcela Grünzy. Nad akcí převzal záštitu Petr Tulpa, člen Rady Libereckého kraje, řízení resortu sociálních věcí, který letošní festival zahájil.

„Zájem veřejnosti i účinkujících o festival byl obrovský. Na festival přišlo více než 1 700 lidí, včetně dětí a vystupujících,“ pochvaloval si Adolf Marcel Grünza.

V průběhu akce se podle něj mohli účastníci akce seznámit s materiály a pracovní náplní Agentury pro sociální začleňování a neziskové organizace ROMODROM , které na akci měly své zástupce a prezentovaly tak své zaměření a práci v sociální oblasti.

V programu vystupovaly taneční, pěvecké a hudební soubory z celé České republiky.

„I přes vysoké teploty, jejich vystoupení bylo rovněž na vysoké úrovni. Jako poděkování všechny soubory obdržely jako poděkování za svá taneční vystoupení dárkové balíčky od Nadace Preciosa, Potravinové banky Liberec a Libereckého kraje, za což jim patří velké poděkování,“ popsal předseda pořádajícího sdružení.

V průběhu akce již tradičně mohli malí účastníci navštívit dětský koutek a namalovat si obrázek, tentokrát na téma lékařská záchranná služba v závislosti na nově zbudovaný heliport v krajské nemocnici.

„Děti namalovaly a vybarvily více jak 600 obrázků, což je obdivuhodné,“ řekla Lenka Zimmermannová, která tuto aktivitu pomohla zrealizovat s členy své organizace „ESY HANDICAP HELP, o.s.“.

Hudební festival podpořily mimo jiných Liberecký kraj, Ministerstvo kultury McDonald Liberec, Pekařství Jahůdka Liberec, Nadace Preciosa, Tým silniční bezpečnosti LK o.p.s, LBnet.cz,  ESY HANDICAP HELP, Potravinová banka, Pivovar Konrád, mediálním partnerem akce byla Romea.cz.

Zvláštní poděkování patří také hostům, kteří podpořili akci nejen svou přítomností Václavu Strouhalovi – koordinátorovi pro romské záležitosti při Libereckém kraji za jeho spoluúčast na koordinaci celé kulturní akce, Petru Tulpovi za jeho podporu a účast na akci a Lence Zimmermannové za pomoc při realizaci akce. Za účast na akci patří poděkování také Agentuře pro sociální začleňování a poskytovateli sociálních služeb ROMODROM o.p.s.

A. Marcel Grünza předseda pořadatelské neziskové organizace Liberecké fórum zhodnotil, že se hudební festival vydařil a všem vystupujícím a návštěvníkům festivalu velice děkuje za přízeň. Posteskl si však nad neúčastí zástupců Statutárního města Liberec a také na malou účast Romských aktivistů Libereckého kraje. 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588