Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se koná seminář na téma brownfields a greenfields

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 08. 2016 19:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj pořádá pod záštitou Víta Příkaského, člena rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, seminář „Brownfields a greenfields Libereckého kraje“. Uskuteční se ve středu 31. srpna od 10.00 hodin v multimediálním sále krajského úřadu (U Jezu 642/2a, Liberec). Účast na semináři je bezplatná, je však nutné se přihlásit.

Seminář vznikl ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje, Agenturou pro podporu podnikání a investic a Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

„Seminář je velice úspěšný, proto jej pořádáme každý rok. Klademe si za cíl podpořit myšlenku revitalizace nevyužívaných objektů v Libereckém kraji, které z mého pohledu představují velký rozvojový potenciál. Je zřejmé, že pro investory je z časového i finančního hlediska výstavba na tzv. zelené louce příznivější. Na druhou stranu revitalizace těchto objektů může mít velkou podporu veřejnosti a obcí. Rovněž situování lokality může být velmi zajímavé a pravdou je, že stavební řešení historického objektu má mnohdy své osobité kouzlo,“ říká radní Vít Příkaský.

Seminář je složen ze dvou bloků. První část bude věnována databázi brownfields a greenfields Libereckého kraje. Budou představeny úspěšné projekty revitalizace lokalit brownfields a připravované projekty. Ve druhém bloku se účastníci seznámí s dotačními tituly, které jsou určeny pro lokality brownfields a greenfields. Přítomní budou rovněž informováni o aktivitách Agentury pro podnikání a inovace (API) včetně Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) a Programu Nemovitosti v rámci OP PIK pod patronací agentury CzechInvest. Dále budou Centrem pro regionální rozvoj ČR (CRR) prezentovány aktivity v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). V prostorách multimediálního sálu nebude chybět ani Putovní výstava revitalizovaných brownfields v Libereckém kraji.

„Zajímavým vstupem semináře budou určitě možnosti čerpání dotací z evropských fondů v rámci programového období 2014 – 2020, ale i národních dotačních titulů, které aktuálně evidujeme. Věřím, že si toto jedno velké téma najde své posluchače,“ dodává radní Příkaský.

Na seminář se zájemci mohou zaregistrovat prostřednictvím elektronické přihlášky na adrese: http://www.arr-nisa.cz/brownfields/, nebo na e-mail: brownfields@arr-nisa.cz

Poznámka:

BROWNFIELDS je urbanizované území po výrobní, zemědělské, armádní nebo jiné činnosti, které z nejrůznějších důvodů pozbylo svou původní funkci, je nevyužité či nedostatečně využité a chátrá.

GREENFIELDS je urbanistický termín označující území, které dosud nebylo zastavěno a je využíváno jako zemědělská půda nebo jde o ryze přírodní plochy. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky