Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na obchvat Kravař je vydáno stavební povolení

28. 02. 2017

Na více než dvou a půl kilometrovou přeložku státní silnice I/15 v Kravařích vydal speciální stavební úřad, odbor dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje, stavební povolení. Nový obchvat má odvést z centra obce nákladní dopravu, zamezit nehodám chodců a cyklistů a snížit hlukové zatížení.

Stavební práce by měly začít letos na podzim a úplné dokončení přeložky se předpokládá na podzim roku 2019. Stavba přijde na 297 mil. Kč, investorem je Ředitelství silnic a dálnic ČR, které je správcem státních silnic.

„Trasa přeložky silnice I/15 by měla vést jižně od obce Kravaře, mezi okrajem zástavby a železniční tratí Českých drah,“ říká vedoucí odboru dopravy Jan Čáp. Obchvat odkloní tranzitní dopravu mimo intravilán obce, zlepší životní podmínky a sníží riziko nehod chodců a cyklistů. „Zároveň pomůže snížit míru hlukového zatížení a zlepší využití stávající silnice I/15 pro místní dopravu,“ dodává Čáp.

V současné době je silnice I/15 vedena po dvoupruhové komunikaci o šířce vozovky 7 –10,5 m intravilánem obce. V rozsahu přeložky bude stávající komunikace ponechána, přeřazena do nižší třídy silnic a doplněna o připojení na novou přeložku I/15. Součástí připravované stavby bude také okružní křižovatka, která má být v místě křížení přeložky silnice I/15 - obchvatu Kravař, stávající silnice I/15 ve směru Kravaře – Litoměřice a silnice III/2605. Stavba bude dále zahrnovat přeložku místní komunikace a polní cesty, odvodnění a výstavbu čtyř mostů. Nová přeložka silnice I/15 je navržena v kategorii S 9,5/70 v celkové délce 2 715 m.  

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624