Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Návštěvy letních dětských táborů

31. 07. 2014

Dva letní tábory navštívila v průběhu minulého týdne krajská radní pro školství, mládež a zaměstnanost Alena Losová.

Ve čtvrtek 24. července zavítala na letní dětský tábor v Samopších u Sázavy. K návštěvě ji pozvali organizátoři tábora z Domu dětí a mládeže Libertin v České Lípě. „Setkání s dětmi a jejich vedoucími bylo příjemné. Tento tábor českolipský DDM Libertin organizuje již dlouhé roky a mezi účastníky je stále velmi populární,“ říká radní Alena Losová s tím, že organizátoři každý rok připravují celotáborovou hru. Letošním tématem byla „Vesmírná Odysea“. Táborníky na začátku pobytu vítala „mezigalaktická rada“, která po celý pobyt připravuje hry, výlety a další aktivity.
„O dva dny později jsem se po roce znovu velmi ráda vrátila na letní tábor Soland, který se nachází v nádherném prostředí Českosaského Švýcarska v Lipové u Šluknova. Jeho organizátoři již čtyřicet let staví stanové městečko včetně lesní tělocvičny a táborové kuchyně, kde se vaří skvělá jídla.
I letos jsem přijala jejich pozvání a musím opět chválit,“ zdůraznila radní Losová. Během své návštěvy se seznámila s tématem celotáborové hry nazvané „Stroj času“, která přenáší účastníky tábora do různých historických míst, kde poznávají životy významných osobností. Díky Stroji času se například vypravili do doby Napoleona Bonaparte nebo Karla IV.
Celotáborové hry jsou velmi oblíbené. V letošním roce dokonce ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek vyhlásil prázdninovou soutěž o nejzajímavější celotáborovou hru pro děti z dětských táborů. Soutěže se může zúčastnit jakákoliv organizace, která v době od 1. července 2014 do 31. srpna 2014 pořádá letní tábor pro děti ve věku 6-18 let. Veškeré informace o soutěži najdete na stránkách:  www.msmt.cz .

Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624