Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nezisková organizace Rytmus Liberec oslaví deset let od svého vzniku

18. 08. 2014

Organizace Rytmus Liberec, o.p.s. oslaví své desetileté výročí společně s Jaroslavem Duškem. Ten vystoupí s divadelní hrou “Pátá dohoda” ve Společenském domě Jilm v Jilemnici. Část výtěžku z této akce bude věnováno právě na podporu organizace Rytmus Liberec, o. p. s. Divadelní vystoupení se uskuteční 9.9.2014 od 19:30.

Vystoupení Jaroslava Duška bude současně i zahájením putovní výstavy fotografií Tomáše Tesaře, které budou k vidění následující půl rok na různých místech v Libereckém kraji: Liberci, Jilemnici, České Lípě a v Jablonci nad Nisou. Prostřednictvím fotografií organizace představí svou činnost a ukáže příběhy lidí se zdravotním znevýhodněním, kteří pracují na běžném pracovním trhu v Libereckém kraji.

Výstava ponese název “Pracuji, protože…”. U každé fotografie bude uveden krátký příběh, zachycující cestu k “vysněnému” zaměstnání. Smyslem výstavy, je přiblížit veřejnosti činnost organizace a hlavně příběhy samotných klientů, jejich pracovní a osobní zkušenosti a motivaci pro nalezení práce. Dodává k výstavě ředitelka organizace Ing. Antónia Dechťarová.

Za pozornost stojí i krátký dokument, vytvořený organizací Rytmus Liberec, o.p.s., který zachycuje životní příběh paní Růženy, které se díky práci změnil celý život. Dokument bude promítnut v každém městě při zahájení výstavy.

K vystoupení Jaroslava Duška

Prodej vstupenek bude zahájen 11. srpna 2014. Vstupenky bude možné zakoupit v jilemnickém Informačním centru. Cena vstupenky je 330,- / 350,- Kč.  
Kontakt na informační centrum: 481 541 008, nebo www.sdjilm.cz
Účinkující: Jaroslav Dušek, Alan Vitouš, Pjér La Š´éz
Autor: Don Miguel Ruiz, Jaroslav Dušek

Místní a časový harmonogram putovní výstavy “Pracuji, protože…”

2. –30. září 2014 Liberec OC Plaza (zahájení putovní výstavy)
2. –31. října 2014 Jilemnice Společenskýdům Jilm
4. –28. listopadu 2014 Česká Lípa Kulturní dům Crystal 
3. –31. prosince 2014 Jablonec nad Nisou La Kavárna
6. –31. ledna 2015 Liberec Krajská vědecká knihovna (ukončení putovní výstavy)

O organizaci

Agentura pro podporované zaměstnání - Rytmus Liberec, o. p. s. na podzim tohoto roku oslaví 10. Výročí své působnosti v Libereckém kraji. Rytmus Liberec o. p. s. poskytuje služby sociální reha-bilitace metodou podporovaného zaměstnávání v Libereckém již od roku 2004. Organizace byla založena jako pobočka o. s. Rytmus Praha. Od roku 2008 působí jako samostatný subjekt. Rytmus Liberec o. p. s. má své sídlo v Liberci a postupně se rozrostl o několik poboček, za účelem pokrýt poptávku po službě v celém Libereckém kraji. V roce 2006 bylo založeno detašované pracoviště v Jablonci nad Nisou. V roce 2011 přibylo detašované pracoviště v Česká Lípě. Nejmladším pracovištěm je detašované pracoviště v Jilemnici, které zahájilo svojí činnost v roce 2013.
Hlavním cílem činnosti organizace je podpora při získání a udržení vhodného zaměstnání pro osoby se zdravotním postižením (převážně s mentálním) na otevřeném trhu práce.

Kontakt:

Rytmus Liberec, o.p.s., Veronika Iblová, veru.iblova@rytmus.org, tel.: 776 889 775, www.rytmusliberec.cz

Mgr. Vondřich Petr
petr.vondrich@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226308