Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pedagogicko-psychologická poradna v Jablonci pomáhá v nových prostorech

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 09. 2015 16:49
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Počátkem tohoto týdne a těsně před začátkem nového školního roku byly slavnostně představeny opravené prostory Pedagogicko-psychologické poradny v Jablonci nad Nisou. Organizace se během prázdnin přestěhovala a své služby teď nabízí v domově mládeže Střední školy řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou sídlící ve Smetanově ulici, vchod do poradny je však z ulice Pod Skalkou.

„Jsem ráda, že přesun poradny úspěšně proběhl a rekonstrukce místností se povedla. Děti, žáci, studenti, jejich rodiče i odborná veřejnost z jabloneckého okresu mohou tak začít využívat služby poradny ihned od začátku nového školního roku,“ uvedla s potěšením při příležitosti prohlídky Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Společně s ní se s novým působištěm poradny seznámilo několik ředitelek a ředitelů základních a středních škol, nechyběly rovněž ředitelky třech ostatních pedagogicko-psychologických poraden regionu. Kvalitu odvedených rekonstrukcí si prohlédl také náměstek hejtmana Marek Pieter a primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl.

Téměř půlroční projekt v celkové hodnotě 1.587.189 Kč včetně DPH zahrnoval rekonstrukci dvanácti místností včetně přilehlých prostor o celkové rozloze 368 m2. Liberecký kraj přispěl ze svého rozpočtu částkou 800 tis. Kč, zbývající část byla pokryta z investičního fondu samotné Pedagogicko-psychologické poradny Jablonec nad Nisou.

Zařízení nabízí veškeré své služby bezplatně. Tým psychologů a speciálních pedagogů poskytuje odbornou pomoc dětem, žákům a studentům, jejich zákonným zástupcům a učitelům například v  oblastech: individuální psychologické a speciálně pedagogické vyšetření, doporučení individuální nebo skupinové integrace pro děti se specifickými poruchami učení, posouzení školní zralosti, konzultace výchovných a osobnostních problémů, vyšetření profesní orientace pro žáky 8. a 9. tříd ZŠ  a 3. ročníků SŠ a organizace preventivních programů proti šikaně pro školní třídy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky