Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přijďte v pátek 15. května s celou rodinou na zahájení Festivalu muzejních nocí

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 04. 2015 14:54

Sdílet článek

Festival muzejních nocí odstartuje v pátek 15. května.  Pro národní zahájení této významné kulturní akce byl v letošním roce vybrán Liberec. Na venkovním pódiu ve Vítězné ulici v těsném sousedství Galerie Lázně se začíná v 17:00 hodin. Slavnostní program vyvrcholí ve 23:30 hodin velkým ohňostrojem.

Muzejní noc pod Ještědem se v pátek 15. května koná v Liberci a sousedním Jablonci nad Nisou. V Liberci bude velmi pestrý program připraven v okolí ulic Vítězná a Masarykova. Návštěvníci se mohou těšit na různá vystoupení na venkovním pódiu i doprovodné akce. Severočeské muzeum, Oblastní galerie a Technické muzeum, které nabídnou návštěvníkům vstup zdarma, mají připraveno mnoho zajímavých aktivit. Vlastní stánek s „vědeckým“ programem chystá iQlandia. Novinkou pro letošní rok je zpřístupnění věže Lidových sadů a večerní volný vstup do liberecké botanické zahrady.
Souběžně bude probíhat program i v Jablonci nad Nisou, konkrétně v Muzeu skla a bižuterie a v Domě Jany a Josefa Scheybalových.
„Národní zahájení Festivalu muzejních nocí je výjimečná událost celostátního významu a Liberecký kraj se při přípravě programu spojil s mnoha partnery. Věříme, že návštěvníci budou s pestrým programem spokojeni a ocení jej,“ říká statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová.

Dopravu z/do Jablonce nad Nisou budou v hodinových intervalech tradičně zajišťovat historické autobusy (společnost Busline). Milovníky historických dopravních prostředků jistě potěší i historická tramvaj Boveraclubu, která bude jezdit ze zastávky „Rybníček“ na konečnou stanici „Lidové sady“.

Po celou dobu se návštěvníci budou moci občerstvit u stánků s regionálními potravinami.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky