Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada LK rozhodla o námitkách uchazečů o veřejnou zakázku na veřejnou autobusovou dopravu

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 09. 2014 08:46
  • Doprava

Sdílet článek

Rada LK na dnešní mimořádné schůzi projednala námitky uchazečů o veřejnou zakázku Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“.

Námitky podali uchazeči (ČSAD Slaný a.s., ČSAD Ústí nad Orlicí a. s.), kteří byli z hodnocení vyloučeni, a to z důvodu mimořádně nízké nabídkové ceny.

Po projednání námitek rada konstatovala, že hodnotící komise, ani zadavatel neporušili u této veřejné zakázky z procesního hlediska zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů. To znamená, že při svém rozhodování hodnotící komise splnila všechny své povinnosti.

S ohledem na nové skutečnosti vyplývající z odborných posudků vytvořených v době po rozhodnutí hodnotící komise dne 14. 4. 2014 a s přihlédnutím k možnosti detailnějšího popisu procesu posouzení mimořádně nízké nabídkové ceny rada rozhodla vyhovět námitkám stěžovatele ČSAD Slaný a.s. (oblast Západ) i námitkám ČSAD Ústí nad Orlicí a. s., (oblast Sever a Východ). Obě výše jmenované dopravní společnosti, a také společnost BusLine Semily, a.s., (oblast Východ) která námitku nepodala, se tak vracejí do soutěže.

Zároveň Rada LK rozhodla o novém posouzení a hodnocení nabídek jinou hodnotící komisí, tak jak stanoví zákon o veřejných zakázkách. Radní pro dopravu Vladimír Mastník předloží Radě LK do 30. 9. 2014 návrh na ustanovení a složení nové devítičlenné hodnotící komise.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky