Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje se zabývala problémy s financováním školství

  • 08. 11. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:92|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

K jednání byl přizván i předseda Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Libereckého kraje Mgr. Jaroslav Poláček. Rada kraje souhlasila s předloženým materiálem a uložila Ing. Evě Bartoňové (ODS), zástupkyni hejtmana, pověřené řízením resortu školství, jednat ve věci deficitu finančních prostředků s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, s ministerstvem zemědělství a ministerstvem financí. Dále rada Ing. Bartoňové uložila jednat s poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR o situaci ve financování školství, dále požádat v této věci o podporu Senát ČR a předložit aktuální zprávu o výsledcích těchto jednání zastupitelstvu kraje na jeho listopadovém zasedání (20.11).
"Již před čtyřmi měsíci zpracoval Odbor školství a mládeže Krajského úřadu Libereckého kraje na základě požadavku Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Libereckého kraje analýzu výše provozních nákladů v roce 1999-2000 na všech příspěvkových organizacích v oblasti školství, které byly převedeny na kraj v okrese Liberec. Dále byl zmapován očekávaný vývoj v letošním roce. Výsledná očekávaná spotřeba převýšila v celkovém souhrnu částkou 5,8 mil. Kč loňskou skutečnost. Reálný deficit tak představoval v libereckém okresu 20 % z celkové částky na provozní náklady. Průzkum, provedený následně při přechodu zbylých třech okresů v oblasti školství na kraj, a to i zemědělských škol, tento letní výsledek potvrdil. Celkový deficit tak za všechny školy zřizované Libereckým krajem činí v tomto roce 35 miliónů korun," tvrdí Ing. Eva Bartoňová (ODS).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky