Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje stanovila zaměření auditu v českolipské nemocnici

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 25. 01. 2017 11:09
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje na svém včerejším zasedání jednala v působnosti valné hromady českolipské nemocnice. Projednala předložené informace k investičnímu záměru modernizace nemocnice, objemu poskytované péče v loňském roce a statistiku personálního obsazení.

Youtube video

Rada kraje v působnosti jediného akcionáře rovněž stanovila zaměření auditu v nemocnici. „Jeho cílem je prověřit finanční potenciál vlastních zdrojů nemocnice v souvislosti s jejím dalším rozvojem, a jej doporučíme dozorčí radě,“ objasňuje Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Liberecký kraj má v rozpočtu připravené finance na uhrazení auditu externí firmou, která bude vybrána na základě výběrového řízení.

Včera rovněž jednala dozorčí rada Nemocnice s poliklinikou v České Lípě. Na svém řádném zasedání odvolala stávající představenstvo a jmenovala nové členy. Od této změny si slibuje zefektivnění služeb, prohloubení spolupráce a především zvýšení důvěry pacientů v nemocnici.

Mezi novými členy představenstva se objevují jak jména čtyř zaměstnanců českolipské nemocnice, tak i manažerů z vnějšího prostředí. To zajistí vyváženost mezi lékařskými odborníky a lidmi, kteří mají zkušenosti s řízením velkých podniků nebo projektů.

Členové představenstva NsP ČL:

Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – člen představenstva KNL, vedoucí týmu modernizace KNL
Ing. Jiří Jakoubek – člen představenstva NsP ČL, podnikatel
Ing. Pavel Marek – předseda představenstva KNL, manažer
MUDr. Romana Kvasničková – bývalá primářka interny NsP ČL, internistka v NsP ČL
MUDr. Lubor Picmaus – primář ARO-DIOP NsP ČL
MUDr. Petr Ježek – zástupce primáře ortopedie NsP ČL
Mgr. Dana Šperlíková - vrchní fyzioterapeutka, oddělení léčebné rehabilitace  NsP ČL

Ještě před zasedáním dozorčí rady nově jmenovaná členka představenstva, MUDr. Romana Kvasničková, rezignovala na svou pozici v Dozorčí radě NsP Česká Lípa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky