Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada schválila 15 mil. Kč pro českolipskou nemocnici

Futerová Linda

  • 04. 11. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:1160|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Rada kraje souhlasila s poskytnutím finanční výpomoci Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa ve výši do 15. miliónů korun. Na dnešním jednání se rada zabývala situací, která nastala v českolipské nemocnici minulý týden. Lékařský odborový klub tam k 30.10. 2003 vstoupil do stávkové pohotovosti. Nemocnice se totiž dostala do situace, kdy není schopna řešit vlastními silami nedostatek finančních prostředků a hrozí jí omezení provozu popřípadě nevyplacení mezd. Žádost o poskytnutí návratné finanční výpomoci ve výši 15 mil. Kč byla předmětem jednání rady. Po projednání tohoto materiálu rada kraje souhlasila s tím, aby nemocnici byly finanční prostředky poskytnuty. „Domnívám se, že rozhodnutí rady uklidní situaci v českolipské nemocnici. S konečnou platností ale rozhodne až zastupitelstvo kraje, kterému rada doporučuje schválit tuto finanční výpomoc“, řekl hejtman Pavel Pavlík. Dále členové rady konstatovali, že je zapotřebí nastavit nový funkční model nemocnice, a to je nyní prvořadým úkolem resortu zdravotnictví Libereckého kraje.

Zastupitelstvo Libereckého kraje zasedá za 14 dní a to 18.11. 2003.


Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky