Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Zika se setkal s dalšími zemědělci

  • 30. 07. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:35|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Pracovní návštěvu několika dalších zemědělských statků absolvoval v minulých dnech radní Radim Zika, pověřený řízením resortu životního prostředí a zemědělství. Jeho doprovod tvořila vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Ing. Jaroslava Janečková a ředitel Agrární komory v Liberci Vítězslav Kverka. "Prohlédli jsme si například statek Agrofanda Kunratice, který pojmenovali po fandovství zdejších pracovníků. Chová se tu skot, především pak býčci, které krmí pouze mlékem. O jejich bílé maso, které z takzvaného Baby Beefu vzniká, je velký zájem. Hovořili jsme nejen o chovu hospodářských zvířat, ale také o struktuře pěstování plodin v našem kraji. Problémy tu mají podobné všem ostatním, největší však při získání úvěrů," popisuje Radim Zika. Další zastávkou byl Státní statek Frýdlant. "Zde se zaměřili na velice rozmanitý chov zvířat od králíků počínaje, přes skot, prasata a koně konče. Statek totiž slouží jako zařízení k praktickému vzdělávání zdejšího středního odborného učiliště. Frýdlanští se potýkají jako příspěvková organizace bez nároků na dotace s nedostatkem financí. Nemají na nákup strojů, ani opravu budov," vysvětluje Zika. Poslední kroky další etapy seznamovacích cest vedly na pozemky Anny Ondřejkové ze Vsi u Andělky, která je soukromým zemědělcem. "Paní Ondřejková rozvíjí další z typů podnikatelských subjektů v zemědělství, a to agroturistiku. Pozemky, které jí byly navráceny v restituci, slouží jako pastviny především pro koně, jež jsou hlavním lákadlem pro turisty," dodává krajský radní Radim Zika.

Barbara Stará-Pradeová
tisková mluvčí



Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky