Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rady jak začít obchodovat v Kanadě zajímaly regionální podnikatele

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 06. 2017 15:56

Sdílet článek

Liberecký kraj hostil setkání regionálních podnikatelů s Jerry J. Jelinkem, honorárním konzulem ČR a ředitelem zahraniční kanceláře CzechTrade v Kanadě. Setkání, které organizovala Krajská hospodářská komora Liberec, se zúčastnil také náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka, který setkání inicioval. Kromě obchodních příležitostí českých podnikatelů v Kanadě byla podnikatelům prezentována i komplexní hospodářská a obchodní dohoda CETA.

V multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje se včera sešli podnikatelé, kteří se zajímají o obchodní možnosti v Kanadě. Na jejich otázky odpovídal honorární konzul Jerry J. Jelinek, který přítomným přiblížil kanadské podmínky obchodu, investic a inovací.

„Otvírat cestu našim podnikatelům k dalšímu trhu v zahraničí je něco, co samozřejmě podporuji. V našem regionu máme šikovné lidi i firmy s kvalitními produkty a byla by škoda jim nenabídnout možnost exportu do zajímavých obchodních lokalit,“ řekl na začátku setkání náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. „S panem konzulem Jelínkem mne váže dlouhé přátelství a vím, že opravdu udělá maximum pro české zájemce o obchodování v Kanadě,“ dodal náměstek Sobotka.

Dalšími zajímavými hosty z oboru byli zástupci ministerstva průmyslu a obchodu – Matyáš Pelant, vedoucí oddělení Amerik, odbor zahraničně ekonomických politik a David Müller, vedoucí obchodně-ekonomického úseku, Generální konzulát ČR v Torontu. Oba vystoupili na setkání s prezentacemi týkajícími se obchodní spolupráce z pohledu ČR a s příležitostmi v Ontariu. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky