Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ředitelé krajských kulturních organizací obhájili své pozice

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2015 13:18

Sdílet článek

V polovině září proběhla výběrová řízení na pozice ředitelů/ředitelek čtyř příspěvkových organizací Libereckého kraje z resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury. Jednalo se o Krajskou vědeckou knihovnu v Liberci, Oblastní galerii Liberec, Muzeum Českého ráje v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerii v České Lípě. Do stanoveného termínu se na základě zveřejněného vyhlášení výběrových řízení přihlásilo na čtyři pozice celkem pět uchazečů.

Doporučení výběrové komise bylo jednoznačné. Rada Libereckého kraje tak na svém jednání dne 6. října jmenovala Mgr. Blanku Konvalinkovou ředitelkou Krajské vědecké knihovny v Liberci, Mgr. Jana Randáčka ředitelem Oblastní galerie v Liberci, dále PhDr. Vladimíru Jakouběovou ředitelkou Muzea Českého ráje v Turnově a Ing. Zdeňka Vitáčka ředitelem Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.

Uchazeči předkládali výběrové komisi kromě jiného i koncepční dokument k dalšímu fungování jednotlivých organizací. „Všichni současní ředitelé komisi přesvědčili, že jsou odborníky na svém místě. Kromě zajištění odborných a jiných činností organizací spravují i rozsáhlý majetek kraje, mnohdy nevyčíslitelné hodnoty jako jsou například sbírky v muzeích. Řada z nich má za sebou zdárný průběh velkých investičních akcí, jako byla revitalizace městských lázní na galerijní objekt, rekonstrukce střešního pláště a omítek Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě, nebo investiční projekty připravuje pro nejbližší období. A zvládnout denně více jak tisíc návštěvníků a uživatelů v Krajské vědecké knihovně a poskytnout jim požadované služby jistě také není úplně jednoduché,“ říká vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu René Brož.

Všechna výběrová řízení proběhla v souladu se zák. č. 129/2000 Sb., o krajích v platném znění 
a novelizovanou směrnicí rady kraje ke jmenování, hodnocení a k platovým poměrům ředitelů příspěvkových organizací.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky